Καρυδοπιτα με γλασο κρέμας τυριού
Η καρυδόπιτα με γλασο κρέμας τυριού είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση των καρυδιών με την απαλή και δροσερή γεύση της κρέμας τυριού. Η καρυδόπιτα είναι συνήθως ζουμερή και αρωματική, με έντονη γεύση καρυδιού. Η κρέμα τυριού, από την άλλη, προσθέτει μια επιπλέον πινελιά δροσιάς και νοστιμιάς.
Η συνταγή για την καρυδόπιτα με γλασο κρέμας τυριού είναι σχετικά απλή και μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι. Τα βασικά υλικά που χρειάζονται είναι καρύδια, αυγά, ζάχαρη, σιμιγδαλι , και μυρωδικά. Για το γλασο κρέμας τυριού χρειάζονται τυρί κρέμα, βουτυρο, ζάχαρη .
Υλικα
10 κσ καρύδι
10 κσ σιμιγδαλι ψιλο
10 κσ ζαχαρη
10 αυγά
1 κσ κανέλα
γαρύφαλλο στη μύτη του κουταλιού
1 πρέζα αλάτι
λίγο τζιτζερ σκόνη προεραιτικα
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπεκιν παουτερ .
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα τα αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Το καρύδι να είναι τριμενο όχι πολύ ψιλό
Τέλος λίγο λίγο ρίχνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις
Ψήνουμε πάνω κάτω στους 170β μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
Σιρόπι
2 ποτηρια ζάχαρη
2 & 1/2 νερό
Χυμό από ένα πορτοκαλί
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι 7 λεπτά βράσιμο
Σιροπιαζουμε χλιαρά και τα δύο
Κρέμα τυριού
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1/2 πακέτο βούτυρο
3 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Τα Χτυπάμε να αφρατεψουν
Όταν κρυώσει η καρυδοπιτα βάζουμε τη κρέμα και διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο
Η Συταγή είναι της κας Olympia Agapiadou
Σημειώσεις
Η καρυδόπιτα με γλασο κρέμας τυριού είναι ένα ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Είναι νόστιμη, αρωματική και δροσιστική, και σίγουρα θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε την καλύτερη καρυδόπιτα με γλασο κρέμας τυριού:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα καρύδια.
- Μην ανακατεύετε το μείγμα για την καρυδόπιτα πολύ, για να μην σκληρύνει.
- Ψήστε την καρυδόπιτα μέχρι να ροδίσει καλά, αλλά προσέξτε να μην την κάψετε.
- Για ένα πιο πλούσιο γλασο κρέμας τυριού, προσθέστε στο μείγμα 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ.
Καλή επιτυχία!