Κουνουπίδι σε κουρκούτι με σάλτσα τόνου.

Το κουνουπίδι σε κουρκούτι με σάλτσα τόνου είναι μια σούπερ νόστιμη συνταγή ιδανική για να το σερβίρετε ως ορεκτικό στις γιορτές. Πολύ γρήγορη προετοιμασία και εγγυημένη επιτυχία, το ένα οδηγεί στο άλλο.

Γεύση: Το τραγανό κουρκούτι αγκαλιάζει τα τρυφερά μπουκίτσες κουνουπιδιού, δημιουργώντας μια γλυκιά αρμονία με την αλμυρή σάλτσα τόνου. Η πιπεριά και το κρεμμύδι προσθέτουν μια πικάντικη πινελιά, ενώ ο μαϊντανός δροσίζει τον ουρανίσκο.

Υφή: Το κουρκούτι είναι τραγανό εξωτερικά και αφράτο στο εσωτερικό, ενώ το κουνουπίδι διατηρεί μια ευχάριστη ¨μαστιχιά¨. Η σάλτσα τόνου είναι πηχτή και κρεμώδης, αγκαλιάζοντας κάθε μπουκιά.

Εμφάνιση: Το χρυσαφένιο χρώμα του κουρκουτιού δημιουργεί μια ζεστή και λαχταριστή όψη. Η σάλτσα τόνου προσθέτει μια πινελιά χρώματος, ενώ ο μαϊντανός δίνει μια φρέσκια νότα.

Άρωμα: Το αχνό άρωμα του κουνουπιδιού συνδυάζεται με το γήινο άρωμα του μαϊντανού και το πικάντικο άρωμα της πιπεριάς. Η σάλτσα τόνου δίνει μια αλμυρή και θαλασσινή νότα, ολοκληρώνοντας το αρωματικό μπουκέτο.

Συνολικά: Το κουνουπίδι σε κουρκούτι με σάλτσα τόνου είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση, υφή, εμφάνιση και άρωμα με μοναδικό τρόπο. Είναι ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά:

500 γραμμάρια μπουκετάκια κουνουπιδιού
100 γρ αλεύρι 00
200 γρ αλεύρι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι για γεύση
400 ml πολύ κρύο ανθρακούχο νερό

Για τη σάλτσα τόνου:
200 γρ μαγιονέζα
150 γραμμάρια τόνου
4 φιλέτα γαύρου σε λάδι
3 γρ κάπαρη σε άλμη
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε πλένοντας τις μπουκίτσες κουνουπιδιού, βράστες τις σε άφθονο αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά και αφήστε τις να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια με την πάπρικα και το αλάτι, μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το πολύ κρύο ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε σταδιακά με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές κουρκούτι. Το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, βουτάτε μέσα τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού, μία τη φορά και τις τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα σερβίρουμε με τη σάλτσα τόνου.

ΠΗΓΗ: Katia la curiosita’ in cucina

Προηγούμενο άρθροΚορνεδάκια με κοτόπουλο και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΚαλαθάκια με κρέμα σοκολάτας