Κρέμα ζαχαροπλαστικής με ολόκληρα αυγά.
Μια πιο ελαφριά και ντελικάτη Κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχει τροποποιθεί σε σχέση με την κλασική, αφού η αρχική χρησιμοποιεί πολλούς κρόκους αυγών.
Συστατικά :
500ml γάλα.
2 ολόκληρα αυγά
80 γρ. ζάχαρη
40γρ. κορν φλαουερ.
1 κομμάτι φλούδας λεμονιού.
Διαδικασία:
Ζεσταίνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα με τη φλούδα λεμονιού χωρίς να το φέρετε σε βρασμό.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με σύρμα χειρός, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κορν φλαουερ και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το ζεστό γάλα με τη μία και ανακατεύοντας συνεχώς, το βάζετε στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλο ένα λεπτό εκτός φωτιάς και αυτό ήταν, αποθηκεύστε το σε γυάλινο μπολ με μεμβράνη,
μόλις κρυώσει τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Σημ : για το κλασικό απλά αντικαταστήστε τα 2 ολόκληρα αυγά με 4 κρόκους.
Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina