Μοσχαράκι Βραστό στην Χύτρα με κονιάκ
Υλικά:
500 γρ μοσχαρίσιο κρέας ή και κότσι
300 γρ καρότα
300 γρ πατάτες
1 κρεμμύδι
2 ντοματίνια
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
αλάτι
κόκκους μπαχάρι
Κόκκοι μαύρου πιπεριού
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
3 φύλλα δάφνης
φρέσκο μαϊντανό και σέλινο
περίπου 2,5 λίτρα νερό
Εκτέλεση:
Κόβω το κρέας σε κομμάτια και το βάζω σε χύτρα ταχύτητας.
Έριξα νερό και αλάτισα. Πρόσθεσα ντοματίνια κόκκους πιπεριού, μπαχάρι, δάφνη, αλκοόλ και λάδι.
Έβρασα το μοσχαράκι για 1 ώρα αφού ακούστηκε η βαλβίδα.
Έβγαλα το κρέας, σούρωσα τον ζωμό και τα ξαναέβαλα στην κατσαρόλα.
Βάζω τα λαχανικά ψιλοκομμένα.
Έβρασα άλλα 10 λεπτά μετά τον θόρυβο.
Τέλος καρύκευσα με λίγο ακόμα αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπέρι και πράσινα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Καλή Απόλαυση