Ρολό σε φύλλο σφολιάτας

Συστατικά

300 γρ μοσχαρίσιο κρέας (κιμάς)
100 γρ κιμά (χοιρινό)
3 φέτες καρβέλι ψωμί
2 αυγα
1 σφολιάτα (ορθογώνια)
Αλεύρι όσο παρει
Γάλα
1 σκελίδα Σκόρδο
60 γρ τυρί παρμεζάνα (τριμμένη)
80 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κάθετες φέτες ή ότι άλλο σ’αρέσει

Παρασκευή

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, μουσκεύουμε το ψωμί με λίγο γάλα και τον προσθέτουμε στο κρέας, προσθέτουμε στον κιμά, αλάτι και πιπέρι.
Τώρα προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και τα αυγά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα πάντα καλά για να έχετε μια ομοιογενή και συμπαγή ζύμη.
Στη συνέχεια παίρνετε το χαρτί ψησίματος και απλώνετε με τα χέρια σας το μείγμα του κιμά. Θα πρέπει να σχηματίσετε ένα παραλληλόγραμμο όπου θα βάλετε τις φέτες γραβιέρα και το τυρί τριμμενο στο κέντρο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να κλείσετε το μείγμα τυλίγοντας το μόνο του ξεκινώντας από τη μακριά πλευρά του ορθογωνίου σας.
θα αποκτήσετε έτσι έναν κύλινδρο κρέατος με τη γέμισή του. Γαρνιρουμε γυρω γυρω όπως μας αρέσει
Τώρα ψήνετε το ρολο σας για 30 λεπτά στους 180°C. Μόλις περάσει ο πρώτος χρόνος ψησίματος, αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το να κρυώσει.

Στη συνέχεια το τυλίγετε στη σφολιάτα και αλείφετε την επιφάνεια με έναν κρόκο αυγού

και ξαναβάζετε στο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες.

Καλη Απόλαυση

Emanuela De Simone

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι (χειμωνιάτικη έκδοση)
Επόμενο άρθροΣαγανάκι με αυγά παστουρμά και ντομάτα