Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες και καρότα (Χύτρα)

Το Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες είναι ένα πιάτο ζεστό, γευστικό και θρεπτικό, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια
Η συνταγή είναι απλή, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και το αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτό το Μοσχάρι λεμονάτο. Είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει!
Σερβίρετε το Μοσχάρι λεμονάτο με πατάτες και καρότα ζεστό, με μια δροσερή σαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή χτένι) κομμένο σε μεσαία κομμάτια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας cornflour (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια χύτρα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Αφήνουμε την πίεση να φύγει φυσικά για 10 λεπτά.
Διαλύουμε το cornflour σε 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και το προσθέτουμε στη χύτρα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

H συνταγή είναι της κας Ευστρατια Νταη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχάρι λεμονάτο

μοσχαρι λεμονατο

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Ένα φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχάρι λεμονάτο

Εκτέλεση συνταγής

Σε κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σωτάρουμε το μοσχάρι κομμένο σε μερίδες. Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά το γυρνάμε και από την άλλη και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε φετάκια.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι, μετά από 2-3 λεπτά δηλαδή, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το δαφνόφυλλο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι, μία με μιάμιση ώρα, αναλόγως.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο αφαιρούμε το δαφνόφυλλο. Σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δούμε τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Τότε σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε το φαγητό από το μάτι.
Σερβίρουμε με ένα ωραίο πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας!

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜανιταρόπιτες με αφράτη ζύμη Σφολιάτας
Επόμενο άρθροΣαλάτα με Κρέας (Beef Salad)