Κεφτεδάκια σε κρεμώδης σάλτσα

Τα κεφτεδάκια και η κρεμώδης σάλτσα είναι ο τέλειος συνδυασμός.
Αποδεικνύεται πολύ χορταστικό και νόστιμο. Και το πιο σημαντικό, είναι εύκολο να προετοιμαστεί.

✅ Τι χρειάζεστε:

600 γρ κιμά
0,5 κουπα βραστό ρύζι
1 κρεμμυδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
2 κ.σ. κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 μια κουταλιά αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά για γεύση

✅Μαγείρεμα:

1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και το βρασμένο ρύζι.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ ή ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο κρέας.
3. Στη συνέχεια, βάζουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση.
4. Ριχνουμε μεσα ένα αυγό και ανακατεύουμε όλα καλά. Είναι πιο βολικό να το κάνετε αυτό με γάντια.

Έτσι τα χέρια είναι καθαρά και λαμβάνεται κιμάς χωρίς «σβόλους».
5. Λιπάνετε τις παλάμες με φυτικό λάδι και σχηματίστε κεφτεδάκια.
6. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε πάνω τα κεφτεδάκια. Δεν έβαλα λάδι γιατί το κρέας ήταν λιπαρό.
7. Τηγανίζουμε από κάθε πλευρά για 2 λεπτά.
8. Ετοιμάζουμε ταυτόχρονα τη σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τον πελτέ ντομάτας.

9. Στη συνέχεια αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
10. Ρίξτε και το 1,5 φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
11. Μετά από αυτό, ρίξτε τα κεφτεδάκια με το σάλτσα που προκύπτει.
12. Αφήστε να πάρει μια βράση, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με ένα καπάκι για περίπου 25-30 λεπτά.
Το φαγητό είναι έτοιμο, μπορείτε να το φάτε ως ξεχωριστό πιάτο ή με ένα συνοδευτικό, όπως ζυμαρικά.

ΠΗΓΗ: Лариса Рубцова

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό λεμονάτο με ρυζι.
Επόμενο άρθροΡολό μπισκότο λεμόνι