Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι η τέλεια λιχουδιά για κάθε περίσταση. Φτιαγμένα από απλά υλικά, παρασκευάζονται εύκολα και γεμίζουν με πλούσιο άρωμα κανέλας όλο το σπίτι. Η κανέλα δίνει στο μπισκότο μια ζεστή, γήινη γεύση και σας μαγεύει, αλλά η τραγανή υφή του είναι ιδανική για να απολαύσετε καφέ ή τσάι. Είτε το φτιάχνετε μόνοι σας είτε το παρουσιάζετε σε φίλους και συγγενείς, αυτά τα μπισκότα κανέλας σίγουρα θα εντυπωσιάσουν.

Υλικά:

215 γρ ηλιέλαιο
50 γρ χυμό πορτοκάλι
100 γρ ζάχαρη καστανή
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
1/2 κγ σόδα ανακατεμένη μέσα στο πορτοκάλι
300 γρ αλεύρι φαρίνα κόκκινο
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ρίξτε το ηλιέλαιο και προσθέστε τη σόδα ανακατεμένη με το χυμό πορτοκάλι.
Ρίξτε τη ζάχαρη καστανή και ανακατέψτε καλά με το σύρμα.
Προσθέστε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σιγά σιγά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
Πλάθετε μπαλάκια ζύμης των 20 γραμμαρίων και πιέστε τα ελαφρώς.
Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο πίτσας ή ένα μαχαίρι για να κάνετε ελαφριές χαρακιές στην επιφάνεια.
Πασπαλίστε με ζάχαρη καστανή.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της κας

Προτείνουμε:

Για πιο τραγανά μπισκότα, ψήστε τα για λίγο περισσότερο.
Μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς στη ζύμη για μια πιο πλούσια γεύση.
Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα, με γάλα ή καφέ!
Καλή επιτυχία!

Η εκτέλεση είναι της κας Ζωη Καμπουρογλου