Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

Αχ, αυτή η σοκολατόπιτα! Μόνο αμαρτωλή δεν είναι! Είναι ένα αριστούργημα γεύσης και υφής, που σε αφήνει με την επιθυμία για περισσότερο.

Το πρώτο πράγμα που σε μαγεύει είναι το άρωμα: πλούσιο, σοκολατένιο, με νότες από την βανίλια και το γάλα καρυδας. Μόλις κόψεις ένα κομμάτι, η αφράτη υφή της σε αιχμαλωτίζει.

Η γεύση; Θεϊκή! Η σοκολάτα είναι έντονη και βελούδινη. 

Και το καλύτερο; Είναι νηστίσιμη! Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν μπορεί να είναι γευστική;

Εύκολη στην παρασκευή, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αυτή η σοκολατόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση: για ένα γλυκό σνακ, για ένα κέρασμα στους φίλους, ή ακόμα και για ένα γιορτινό τραπέζι.

Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα! Είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας νηστίσιμη λιχουδιά.

Υλικά

Για τη σοκολατοπιτα
Ένα ποτήρι λάδι
Ενάμιση ποτήρι γάλα καρύδας
Ένα ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού κακάο

2 βανίλιες
2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια αλεύρι

Για την γκαναζ
80 γρ φυτικη κρεμα
120 γρ μαύρη κουβερτούρα

Εκτέλεση

Τα ανακατεύω όλα μαζί και αφαιρώ ένα ποτήρι για να ποτίσω το κεικ.
Στο υπόλοιπο βάζω 2 βανίλιες 2 κουταλακια μπέικιν πάουντερ και 2 ποτήρια αλεύρι τα ανακατεύω καλά και βάζω το μείγμα σε μια φόρμα. Ψήνω στους 180 για 30 λεπτά. Μόλις το βγάλω από το φούρνο το ποτίζω με το πρώτο γλασο που έχω αφαιρέσει. Όταν κρυώσει καλά το αναποδογυριζω σε πιατέλα. Το καλύπτω με γκαναζ
Για να κάνετε την γκανάζ, ζεσταίνετε την φυτική κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα στην κουβερτούρα, ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.
Στην συνέχεια απλώνετε την γκαναζ, αφού έχει κρυώσει, επάνω στο γλυκό. Νηστίσιμη σοκολατόπιτα, έτοιμη!

H Συνταγή είναι της κας Καίτη Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΚεικ με καρύδια κακάο, σουλτανίνες σταφίδες και ρούμι
Επόμενο άρθροΓεμιστά μπισκότα με μήλο αχλάδι σταφίδα και μανταρινι είναι πραγματικά ακαταμάχητα 😋