Τούρτα Ανανά

Υλικά

4 αυγά
240 γραμμάρια ζάχαρη (1 και 1/3 φλιτζάνι)
240 ml γάλα (1 φλιτζάνι)
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 και 1/2 φλιτζάνια)
180 ml λάδι (3/4 φλ.)
15 g χημική μαγιά (1 κουταλιά της σούπας)

Γέμιση
1 μεγάλος ανανάς ψιλοκομμένος
180 γρ ζάχαρη (1 φλιτζάνι)
240 ml Νερό (1 φλιτζάνι)
360 ml Γάλα (1 και 1/2 φλιτζάνι)
37 γρ κορν φλαουερ (1/4 φλιτζάνι)
390 γρ ζαχαρουχο γάλα (1 κουτί)
275 g κρέμα γάλακτος(1 συσκευασία)
50 γρ τριμμένη ξηρή καρύδα

Σαντιγι
275 g κρέμα γάλακτος (1 συσκευασία)
30 γραμμάρια ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας)
30 g αποξηραμένες νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

για το κεικ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ξανά.
Απλώνουμε σε λαδωμένο σχήμα με βούτυρο και αλεύρι σίτου (εγώ χρησιμοποίησα σχήμα 33×23 εκ.)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Σε ένα ταψί βάζουμε τον ψιλοκομμένο ανανά, τη ζάχαρη και το νερό.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, όταν πάρει βράση, μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι για να ξεχωρίσουμε το σιρόπι από τον ανανά, κρατάμε και τα δύο

για την κρεμα
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπραδια.
Σε ένα κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το κορν φλαουερ και το γάλα και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν έναν και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και την καρύδα.
Ανάβουμε τη φωτιά και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, ψήνουμε την κρέμα μέχρι να πήξει, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μόλις πάρει βράση,
μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ρίξτε σε ένα μπολ καλυμμένο με μια πλαστική μεμβράνη σε επαφή μρ την κρέμα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει

Σαντιγι
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του κρύου μίξερ, όταν αρχίσουν να βγαίνουν φουσκάλες προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματίσει μια σιχτή κρέμα, μην την χτυπάμε πολύ για να μην γίνει βούτυρο.

Συναρμολόγηση
Κόψτε το κέικ στη μέση οριζόντια
Τοποθετήστε ένα από τα μέρη στον πάτο του ταψιού.
Βρέχουμε με το μισό σιρόπι ζάχαρης
Τοποθετήστε από πάνω τον ψιλοκομμένο ανανά (κρατήστε μερικά κομμάτια για διακόσμηση)
Στη συνέχεια η γέμιση κρέμας (αφου την χτυπησουμε λιγο να αφρατεψει απο το ψυγείο)
Κλείνουμε με το άλλο κομμάτι κέικ
Βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι ζάχαρης
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει
Όταν σερβίρετε, προσθέστε από πάνω τη σαντιγί, τις αποξηραμένες νιφάδες καρύδας και τα κρατημένα κομμάτια ανανά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Τραγανά μελομακάρονα 😘😘
Επόμενο άρθροΠατατοτηγανίτες με κολοκυθοανθούς…το κρατς που κάνουν δεν αντέχετε