Σοκολατόπιτα σε 10 λεπτά + χρόνος ψησίματος! Χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, χωρίς γαλακτοκομικά, νηστίσιμη συνταγή
Υλικά
240 γρ αλεύρι
3 κ.σ. κακάο σε σκόνη (έχω Λευκορωσικά, Kommunarka)
200 γρ ζάχαρη
1 κουτ. σόδα
1 κουτ.γλ ξύδι 9% ή 1 κ.γ. μηλόξυδο 6%
μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
5 κ.σ. φυτικό λάδι
250 ml νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη βανίλιας.
Προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι και το νερό, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ. ή σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκ., στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 35 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο της πίτας να βγει καθαρή.
Αφήνουμε την σοκολατοπιτα να κρυώσει πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Συμβουλές
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με καφέ ή τσάι.
Μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή κομματάκια σοκολάτας.
Για να φτιάξετε μάφινς, γεμίστε τις θήκες για μάφινς κατά τα 2/3 και ψήστε για 25 λεπτά.
Η σοκολατόπιτα διατηρείται μαλακή για αρκετές ημέρες.
Καλή απόλαυση!