Νηστίσιμο Σκαλτσούνι

Απλά τέλεια!

Αυτά τα νηστίσιμα σκαλτσούνια με λουκούμι και καρύδι είναι:

  • Πανεύκολα στην παρασκευή: Η συνταγή είναι απλή και κατανοητή, ακόμα και για αρχάριους ζαχαροπλάστες.
  • Γευστικότατα: Ο συνδυασμός του λουκουμιού με το καρύδι  είναι απίθανος!
  • Ιδανικά για όλες τις περιστάσεις: Μπορείτε να τα απολαύσετε ως πρωινό, ως γλυκό μετά το φαγητό ή ακόμα και ως κέρασμα σε φίλους και καλεσμένους.

Επιπλέον:

  • Η ζύμη είναι αφράτη και τραγανή, ενώ η γέμιση είναι ζουμερή και γευστική.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως σταφίδες, cranberries ή ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Τα σκαλτσούνια μπορούν να ψηθούν στον φούρνο ή να τηγανιστούν.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!

Tip: Για ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα, μπορείτε να πασπαλίσετε τα σκαλτσούνια με άχνη ζάχαρη ή να τα περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας.

Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη, ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι πού (παρέλειψα) πιό πάνω όσο πάρει μία μαλακή ζύμη

Γιά τήν γέμιση
Λίγο μαλακό λουκούμι
Κομματάκια καρύδια πάνω στό λουκούμι.

Εκτέλεση

Εγώ τό λουκούμι τό κόβω στά τρία μέ τά δάχτυλα τό πατάω λίγο καί ενώνω τή ζύμη καλά
Τοποθετώ από κάτω τήν ένωση ψήσιμο 170 βαθμούς σέ αέρα περίπου 1 τέταρτο μέ 20 λεπτά.

Όσο γιά τήν ζύμη
Ζυμώνω όλα τά υλικά αφήνω νά διπλασιαστεί, καί όταν βγούνε από τό φούρνο χλιαρά ρίχνω από πάνω άχνη.
Καλή επιτυχία σέ όποια τά φτιάξει 👍🤝

H συνταγή είναι της κας Άρτεμις Γιάνναρου

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε πατάτες στο σπίτι, δοκιμάστε αυτή τη γρήγορη πίτα
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα Πτι-φουρ: Ιδανικά για Κέρασμα ή για Συνοδεία Καφέ