Σπιτικά Αμυγδαλωτά

Συστατικά

* 350γρ αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
* 250g ζάχαρη άχνη
* 1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα αμυγδάλου
* 4 ασπράδια αυγών, ελαφρά χτυπημένα
* 20 τεμάχια αμύγδαλων με ασημένια ή ολόκληρα λευκασμένα (για διακόσμηση)

Μέθοδος

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C ή 160 ° C με αέρα. Στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.
2. Συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια σταθερή πάστα. Βάλτε το μείγμα σε μία τσαντα ζαχαροπλαστικής με το καταλληλο στόμιο  και σχηματίστε στρογγυλούς κύκλους και στη συνέχεια πατήστε για να σχηματίσετε ελαφρώς ισοπεδωμένα μπισκότα.

Πιέστε τα αλεσμένα ή ολόκληρα λευκασμένα αμύγδαλα στο κέντρο.
3. Τοποθετήστε στα προετοιμασμένα ταψιά. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε να κρυώσουν !

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤην λέμε και διπλωμένη Πίτσα “Calzone”
Επόμενο άρθροΜελομακάρονα τα νηστίσιμα