Πάστες Κασετίνα στην πιο Εύκολη Εκδοχή

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petroy

Υλικά

Για το Παντεσπάνι
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ Ηλιέλαιο
2 Αυγά
240 γρ Γάλα
2 Βανίλιες
335 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ Σόδα Μαγειρικής

Για την Κρέμα Σοκολάτας
200 γρ Γάλα
1 φακελάκι Γκαρνι Σοκολάτα
1 Ζαχαρούχο Γάλα
125 γρ Κουβερτούρα Λιωμένη

Για το Σιρόπι
150 γρ Νερό
1500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Σφηνάκι Κονιάκ

Για την Διακόσμηση
350 γρ Κουβερτούρα Λιωμένη και Λωρίδες Λαδόκολλα
Σαντιγί – Κερασάκια – Τρούφα Σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας
φτιάχνοντας την κρέμα σοκολάτας όπου στο κάτω του μίξερ ρίχνουμε το γάλα και ένα φακελάκι γκαρνί σοκολάτας και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη και σοκολατένια σαντιγί
Οταν η σαντιγι μας έχει γίνει ωραία και αφράτη σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά να ενσωματωθεί και αυτό το μείγμα
Τέλος προσθέτουμε τελειωμένη κουβερτούρα συνεχίζουμε ελαφρώς το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μία πλούσια και σοκολατένια κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη αυτή την υπέροχη σοκολατένια κρέμα για να ξεκινήσουμε να στήσουμε τη βάση για τις πάστες

Σε μία βάση τοποθετώ ένα τετράγωνο τσέρκι με διαστάσεις 24×24 στο οποίο μέσα τοποθετώ ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζω πολύ καλά με το σιρόπι
Αφού έχει σιροπιαστεί πολύ καλά το παντεσπάνι μας αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα που φτιάξαμε και απλώνουμε ομοιόμορφα
Στη συνέχεια τοποθετώ επάνω στην κρέμα μία δεύτερη στρώση από παντεσπάνι το οποίο το σιροπιάζω επίσης πολύ καλά. Αδειάζω και την υπόλοιπη ποσότητα από την κρέμα και την απλώνω επίσης ομοιόμορφα

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσει και να σφίξει η κρέμα αφού έχει παγώσει η κρέμα μας
Αφου έχει παγωσει η κρεμα αφαιρούμε το τσέρκι και κόβουμε σε πάστες σε μέγεθος της επιλογής μας εγώ έκοψα 9 μεγαλούτσικες πάστες
Στη συνέχεια έχω κόψει λωρίδες από μία μεγάλη λαδόκολλα σε ύψος 2 με 3 εκατοστά μεγαλύτερο από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε

Παίρνουμε μία λωρίδα και επάνω τις απλώνουμε δύο με τρία κουταλάκι του γλυκού λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και απλώνουμε ομοιόμορφα

Τυλίγουμε την πάστα με τον τρόπο που σας δείχνω στο βίντεο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι πάστες
Μεγάλη προσοχή να μετρήσετε την περίμετρο της πάστας ώστε να σας βγαίνει ακριβώς η λωρίδα που θα κόψετε

Για το παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τη συνταγές που σας έχω δείξει
Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο έτοιμο. Επίσης για το σιρόπι έβρασα νερό με ζάχαρη για 2 λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού και μόλις κρύωσε πρόσθεσα κονιάκ

Επίσης για το σιρόπι έβρασα νερό με ζάχαρη για 2 λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού και μόλις κρύωσε πρόσθεσα κονιάκ.

Οταν τυλήξαμε όλες τις πάστες τις βάλαμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει η κουβερτούρα και τις ξεφορμάρουμε
Ξετυλίγεται πάρα πολύ εύκολα η λαδόκολλα και έχουμε ενα εκπληκτικό αποτέλεσμα

Τοποθετούμε τις πάστες κασετίνα σε ένα κουτάκι η σε μία ωραία πιατέλα και είμαστε έτοιμοι να τις διακοσμήσουμε
Διακοσμώ τις πάστες με χτυπημένη σαντιγι όπως επιθυμεί ο καθένας χρησιμοποιώντας για βοηθεια μία σακούλα ζαχαροπλαστικής
Φυσικά δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε κεράσει σε όλες τις πάσες κασετίνα από γλυκό του κουταλιού κεράσι και τρούφα σοκολάτας
Ετσι εύκολα και γρήγορα φτιάξαμε τη σπάστες κασετίνα ένα ξεχασμένο γλυκό που είμαι σίγουρος ότι έχετε λαχταρίσει πολύ

 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Παστούλες Φράουλας – Σοκολάτας Όνειρο

Υλικά

320 γρ Μπισκότα Σαβουαγιάρ
500 γρ Χυμός Φράουλα του εμπορίου
1 σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Για την Μους Φράουλα – Σοκολάτα
300 γρ φράουλες πολτοποιημένες
500 γρ κουβερτούρα Σοκολάτα 55%
500 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
Φράουλες για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε πιο πεντανόστιμες παστες τούρτες φράουλες καλοκαιρινές δροσιστικές με υπέροχα αρώματα
Τοποθετούμε τις φράουλες στο multi και τις πολτοποιούμε ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει
Μόλις βράσει ο πολτός φράουλας τον ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα καλό θα είναι η κουβερτούρα να την έχετε ψιλοκόψει ώστε να λιώσει πιο γρήγορα και εύκολα ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα
Οσο περιμένουμε να λιώσει η κουβερτούρα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε να έχει υφή σαν γιαούρτισε ένα βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το χυμό φράουλα μαζί με το κονιάκ προαιρετικά και ανακατεύουμε έτοιμη χτυπημένη κρέμα γάλακτος βλέπετε θα έχει γίνει ελαφριά σαν γιαούρτι και όχι σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα φράουλας σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά να έχουμε μία ωραία Ελαφριά μους.
Βουτάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ το χυμό φράουλα και τα τοποθετούμε στο τσέρκι ή στο ταψάκι μας το ένα δίπλα στο άλλο απλώνουμε τη μισή ποσότητα μους φράουλα σοκολάτα επάνω στα σαβαγιάρ, στρώνουμε δεύτερη στρώση από σαβουαγιάρ με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε με την υπόλοιπη μους απλώνουμε πολύ καλά και βάζουμε ψυγείο να σφίξει.

Μόλις παγώσει αρκετά και σταθεροποιηθεί μους ξεφορμάρουμε και κόβουμε τις πάστες σε κομμάτια μπορείτε αν θέλετε να καλύψετε με γλάσο
σοκολάτας ή σαντιγύ τοποθετώ σε κάθε παστούλα από μία φράουλα και είναι έτοιμες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και εύκολο γλυκάκι καρύδας, καλύτερο από το Trileche – Gαξίζει να το δοκιμάσετε!!
Επόμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ με μαρμελάδα: Η απόλυτη λιχουδιά