Πατατοκεφτέδες στο Φούρνο

Μμμμμ, μυρωδάτοι πατατοκεφτέδες φούρνου!

Αυτή η συνταγή για πατατοκεφτέδες φούρνου είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο χωρίς τηγάνι. Οι πατάτες ψήνονται μέχρι να γίνουν μαλακές και αφράτες, ενώ τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά προσθέτουν μια γευστική πινελιά.

Πλεονεκτήματα:

  • Χωρίς τηγάνι: Γλιτώνετε λάδι και θερμίδες, ενώ παράλληλα αποφεύγετε τις μυρωδιές από το τηγάνι.
  • Αφράτοι και γευστικοί: Η υφή των πατατοκεφτέδων είναι μαλακιά και αφράτη, ενώ η γεύση τους είναι πλούσια και γευστική.
  • Εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη να την ακολουθήσετε, ακόμα και αν δεν είστε έμπειροι μάγειρες.
  • Πολυχρηστικότητα: Μπορείτε να σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και κυρίως πιάτο.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε  και άλλα υλικά της αρεσκείας σας, όπως τυρί, μανιτάρια, ή πιπεριές.
  • Για πιο τραγανή υφή, μπορείτε να πασπαλίσετε τους πατατοκεφτέδες με φρυγανιά πριν τους ψήσετε.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τους πατατοκεφτέδες σε αντικολλητικό ταψί χωρίς λαδόκολλα.

Συνοψίζοντας:

Αυτή η συνταγή για πατατοκεφτέδες φούρνου είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν ένα νόστιμο, υγιεινό και εύκολο στην παρασκευή πιάτο. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά:

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τις ξεφλουδίζουμε.
  3. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με ένα εργαλείο πουρέ.
  4. Προσθέτουμε το αυγό, το ρεγκάτο, το αλεύρι και το πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Αφησα το μείγμα λιγο στο ψυγειο και μετά εβαλα το μείγμα στον πάγκο και έκοβα με ένα ποτήρι
  7. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά και άλλα μυρωδικά, όπως κρεμμύδι, μαϊντανό, άνηθο ή δυόσμο.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πανάρετε τους πατατοκεφτέδες σε φρυγανιά πριν τους ψήσετε.
  • Μπορείτε να ψήσετε τους πατατοκεφτέδες και σε τηγάνι με λίγο λάδι.
  • Σερβίρετε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς με τζατζίκι, ντοματοσαλάτα ή με το αγαπημένο σας ντιπ.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πατατοκεφτέδες

Πατατοκεφτέδες

Υλικά

4 πατάτες
3 ποτήρια νερό (600 ml)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (20 ml)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (4 γρ)
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (4 γρ)
τυρί τσένταρ (120 γρ.)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (60 γρ)
1/2 ματσάκι μαιντανό
2 αυγά
φρυγανιά (100 γρ)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά όταν μαλακώσουν.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι.Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά.Αποσύρουμε απ τη φωτιά.

Πολτοποιούμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο η μ΄ένα πιρούνι.Ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι,το κρεμμύδι,τον μαιντανό,το τσένταρ και τέλος το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μ ένα κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πλάθουμε το μείγμα μπαλάκια.Σπάμε τ αυγά σ ένα μπολ.Σ ένα άλλο βάζουμε τη φρυγάνια.Βουτάμε τα μπαλάκια πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
Τα τοποθετούμε σ ένα δίσκο.Βάζουμε λάδι στο τηγάνι με μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί τηγανίζουμε τα μπαλάκια και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δείτε το video εδώ

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο για όλες τις ώρες: Χορταστικό και γευστικό!
Επόμενο άρθροΠιπεριές κερατό: Μια έκρηξη τυριών στο στόμα!