Γεμιστές πιπεριές κερατό με τυριά

Αυτές οι γεμιστές πιπεριές κερατό με τυριά είναι ένα πιάτο που συνδυάζει απλά υλικά με μαεστρία, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει. Η γλυκιά γεύση των πιπεριών αγκαλιάζει αρμονικά το πλούσιο τυρί, ενώ τα αρώματα των μυρωδικών απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Τι μου άρεσε:

  • Η υφή: Το ψήσιμο στο φούρνο χαρίζει στις πιπεριές μια τέλεια υφή, μαλακιά στο εσωτερικό και ελαφρώς τραγανή εξωτερικά.
  • Η γεύση: Η ισορροπία μεταξύ της γλυκιάς πιπεριάς, του αλμυρού τυριού και των μυρωδικών είναι άψογη.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας τυριά ή μυρωδικά.

Συνοψίζοντας:

Οι γεμιστές πιπεριές κερατό με τυριά είναι ένα πιάτο νόστιμο, εύκολο και ευέλικτο. Είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια χορταστική και γευστική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό.

Σίγουρα θα τις ξαναφτιάξω!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά:

  • 4 πιπεριές κερατό
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος. Αφαιρείτε τα σπόρια και τα λευκά μέρη.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, τα τυριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα τυριών.
  5. Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί με λίγο νερό στο κάτω μέρος.
  6. Ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να λιώσουν τα τυριά.
  7. Σερβίρετε ζεστές.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τις πιπεριές με τριμμένο ψωμί πριν τις ψήσετε.
  • Μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές και στον ατμό για περίπου 20-25 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Συνταγή για γεμιστές πιπεριές με ρύζι

Υλικά:

12 μέτριες πιπεριές 
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 μέτριο καρότο
3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καθαρισμένες ντομάτες από κονσέρβα)
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
1 μέτριο κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας λάδι (για να καλύψετε τον πάτο του σκεύους στο οποίο θα ψήσετε)
αλάτι για γεύση
μαύρο πιπέρι για γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού ριγανη
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σκονη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το ρύζι. Αφαιρέστε και ξεφλουδίστε τις πιπεριές και πλύνετε τις.
Κόβουμε το καρότο σε μικρούς κύβους και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.

Στο τηγάνι που θα μαγειρέψετε τις πιπεριές σας με ρύζι, ρίχνετε το λάδι. Προσθέτουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε για λίγο στο μάτι της κουζίνας. Προσθέστε το ρύζι και τηγανίστε μέχρι να γίνει γυαλί.
Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μετά τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν δεν σας αρέσουν τα κομμάτια ντομάτας στο πιάτο, μπορείτε να τα βάλετε από το μπλέντερ και να τα κάνετε χυμό ντομάτας. Ρίξτε 1 φλυτζανι νερό στο ρύζι και περιμένετε να βράσει. Καρυκεύουμε με μπαχαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα που προκύπτει και τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέστε άλλα 4 φλιτζάνια νερό στο ταψι για να καλύψετε τις πιπεριές. Αν σας περισσέψει ρύζι, αφήστε το δίπλα στις πιπεριές. Πάντα αφήνω λίγο μαζί τους. Εγώ έβαλα με μια ντομάτα σε φέτες

Τοποθετείτε το ταψί με τις γεμιστές πιπεριές με ρύζι στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν για περίπου 45-50 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο σας).
Τα ψήνω στη μέγιστη θερμοκρασία και σε φούρνο με αέρα.

Έτοιμες γεμιστές πιπεριές με ρύζι


Σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές σας με ρύζι με τη σάλτσα της αρεσκείας σας ή απλά προσθέτετε μερικές κουταλιές γιαούρτι.

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες Φούρνου: Νόστιμοι και Αφράτοι Χωρίς Τηγάνι!
Επόμενο άρθροΖουμερές Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα