Προβατίνα κοκκινιστή με χοντρό μακαρόνι

Προβατίνα κοκκινιστή με χοντρό μακαρόνι από Τυροκομειο Λακωνικον Τυροκομείο ”Λακωνικόν Εστί” και ξηρή μυζήθρα για το μακαρόνι Νο5. Σκόρδα από Θοδωρής Σβίλλιας . Το κρέας έλιωσε και η σάλτσα έδεσε τέλεια

Υλικά

1,5-2 κιλά προβατίνα (γίνεται και με κατσίκι)
2 κρεμμύδια μέτρια (Το ένα ολόκληρο με 5 καραφάκια γαρύφαλο επανω, το 2ο ψιλοκομμένο)
3 σκελίδες σκόρδο.
5 σπόροι μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
Λευκό κρασί
Τομάτα χυμό και ψιλοκομμένη (600-700γρ.)
1 κουτ.σουπας πελτέ
Αλάτι

Εκτέλεση

Αφαιρώ το παχος από το κρεας, Τσιγαριζω τα κρεμμύδια με το σκόρδο προσθέτω τα κομμάτια κρέας και τσιγαριζω από 5 λεπτά τη κάθε μεριά. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω ζεστό νερό να καλύψει το κρέας. Ρίχνω το μπαχάρι και τη κανέλα να βράσουν μαζί. Βράζω σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό (στο 3 από τις 9 σκάλες) για 2,5 ώρες. Στη συνέχεια προσθέτω τις τομάτες και το αλάτι και βράζω με ανοικτό καπάκι για άλλη 1 ώρα σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος υπολογίζω 1 λίτρο νερό με σάλτσα μαζί σπάω στη μέση τα μακαρόνια Νο 5 και βράζω όση ώρα αναγράφει η συσκευασία.

Για να μη χυλωσουν ρίχνω μερικά παγάκια στα βρασμένα μακαρόνια.

Η Συνταγή είναι της Δήμητρα Χριστοφιλοπούλου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προβατίνα Στιφάδο

Υλικά

1,3 κιλά πρόβειο
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κουτί ντοματοπολτό
αλάτι
λάδι
πιπέρι
κόκκοι πιπέρι
κόκκοι μπαχάρι
μερικά φύλλα δάφνης
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί ή ξύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και τις πλένουμε. Τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το μεγάλο το κρεμμύδι, αφού το έχουμε θρυμματίσει και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί ή το ξύδι.
Το αλατοπιπερώνουμε. ρίχνουμε το ντοματοπολτό, τους κόκκους πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, λάδι, τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε και αρκετό νερό.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα τηγανίζουμε και όταν το κρέας κοντεύει να βράσει, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το κρέας με τη σάλτσα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜάφινς με δαμάσκηνα και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚαντούτσι ή Καντουτσίνι