Χτένι με κουσκούς

Το μοσχάρι χτένι με κουσκούς είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που συνήθως περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο με κουσκούς, που είναι ένα είδος σιταριού. Αυτό το πιάτο προσφέρει μια νόστιμη συνδυαστική γεύση του κρέατος με την υφή και την υπέροχη γεύση από το κουσκουσάκι.. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για λάτρεις της κρεατοφαγίας!

Πλεονεκτήματα:

  • Γεύση: Η γλυκιά γεύση του χτενιού ταιριάζει τέλεια με την πλούσια γεύση του κουσκούς.
  • Υφή: Ο τραγανός κουσκούς δημιουργεί μια ωραία αντίθεση με την απαλή υφή του χτενιού.
  • Παρουσίαση: Το πιάτο είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό, ιδανικό για ένα ιδιαίτερο γεύμα.
  • Διατροφική αξία: Το χτένι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ψευδάργυρο, ενώ ο κουσκούς είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική συνταγή.

Συνοψίζοντας:

Το χτένι με κουσκούς είναι ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι γευστικό, θρεπτικό και εντυπωσιακό. Αν και μπορεί να είναι λίγο ακριβό και χρονοβόρο, η γεύση και η υφή του σίγουρα θα σας αποζημιώσουν.

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

1 κιλο μοσχάρι (χτενι)σε κομμάτια
1 κούπα κουσκούς
3 κούπες από το ζουμί του κρέατος
1 φλ.καφ ελαιολαδο
μαυροπιπερο
1 κσ νοστιμιά

Εκτέλεση

Πλένω το κρέας καλα και τα βράζω μέχρι να μαλακώσει πολυ καλα…ενώ ξαφριζω οσο χρειαστεί
Αποσύρω από το μάτι
Σε μια κατσαρόλα πλατιά και χαμηλή βάζω το κουσκούς με 3 κούπες από το ζουμί του κρέατος, ελαιολαδο μαυροπιπερο νοστιμιά 1κ.σ. αφήνω να βράσει για 10′-15’λεπτα
Αποσύρω από το μάτι και αφήνω να απορροφήσει το ζουμί…μένει σπυρωτο και ζουμερό…είναι έτοιμο και νόστιμο πολυ!!!

Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μοσχαράκι μπαχαράτο με πουρέ πατάτας

Υλικά συνταγής

για το μοσχαράκι
1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
500γρ. (2 φλιτζ.) ντομάτα φρέσκια ή 1 συσκευασία χυμό ντομάτας εμπορίου
2 ποτήρια νερό περίπου
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκοι ή ⅓ κ.γ. μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. γάλα
4 κ.σ. βούτυρο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση

για το μοσχαράκι
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι νερό, το σκόρδο, την κανέλα, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).

για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες με κρύο νερό για 40 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε το γάλα.
Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις διαλύουμε με πρέσσα πουρέ.
Ρίχνουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας και τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη να πάρει ωραία υφή ο πουρές μας.

Σερβίρουμε τον πουρέ και πάνω το κρέας με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρι αν εχουμε

Προηγούμενο άρθροΑγνόπιτες με ξινομυζήθρα: Μια γευστική εμπειρία με Κρητικό άρωμα!
Επόμενο άρθροΠανεύκολα μπισκοτάκια με Regato