Ρεβύθια με μελιτζάνες
Αυτό το πιάτο είναι μια πραγματική απόλαυση, γεμάτο με πλούσιες γεύσεις και υφές που θα ικανοποιήσουν όλη την οικογένεια.
Η ρεβυθάδα είναι χορταστική και θρεπτική, ενώ οι μελιτζάνες προσθέτουν μια γήινη γεύση και μια ωραία μαλακή υφή. Η σάλτσα ντομάτας δίνει μια πινελιά οξύτητας, ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
Είναι ένα πιάτο που τρώγεται εύκολα, ζεστό ή κρύο, και αποτελεί ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι επίσης μια οικονομική επιλογή, καθώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχετικά φθηνά.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!
Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
1 κουταλιά της σούπας σόδα
2 μέτρια κρεμμύδια
3 μέτριες μελιτζάνες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 ντομάτα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
λιγη πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε στο νερό τα ρεβίθια με την σόδα την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά τα ρεβύθια τα βάζουμε στη χύτρα αδειάζουμε το πρώτο νερό βάζουμε μετά τα κρεμμύδια τα γυαλίζουμε λίγο με το λαδάκι τους προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να βράσουν.. τα αδειάζουμε σε γάστρα ή σε ταψί.
Περνάμε από το τηγάνι 2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρού Τσίκα κομμάτια και τηγανίζουμε άλλη μία μελιτζάνα κομμένη σε φέτες.
Περνάμε από το τηγάνι και τις πιπεριές Φλωρίνης τα προσθέτουμε όλα αυτά μέσα στο ταψί μας μαζί με τα ρεβίθια εκτός από τις μελιτζάνες που έχουμε τηγανίσει σε στρογγυλές φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ψιλοκομμένη ντομάτα και πελτέ λιγη πάπρικα γλυκιά μπόλικο ελαιόλαδο νεράκι και τα βάζουμε στο φούρνο περίπου 20 λεπτά σκεπασμένα στη γάστρα.
Μετά από 20 λεπτά άνοιξα το καπάκι έβαλα επάνω τις στρογγυλές φέτες μελιτζάνας που είχα κρατήσει και το έψησα άλλα 20 λεπτά περίπου μέχρι να κάνει κρούστα το φαγητό μας και να μείνει με το λαδάκι του…
Καλή Απόλαυση
H Συνταγή είνα της κας Ελενη Λιοντα