Υλικά
1 1/2κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2κούπα ζάχαρη
1κτσ μπεικιν παουτερ
1κτγ μαστίχα
1κτγ μαγειρική σόδα
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι νερό
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2κτσ χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό την ζάχαρη το μπεικιν παουντερ την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τον μισό χυμό πορτοκαλιού και στο άλλο μισό χυμό που είναι στο ποτήρι ρίχνουμε μέσα την σόδα για να την σβήσουμε, ανακατεύουμε για να διαλυθεί η σόδα και ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό μέσα στο γλυκό μας
Επίσης σιγά σιγά ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να ασπρισει από ωχροκίτρινο που ήταν. Αφού το έχουμε ανακατέψει πολύ καλά τώρα το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα (εγω το άφησα 1:30) και αυτό το κάνουμε για τραβήξει το σιμιγδάλι και φουσκώσει το γλυκό μας
Στο τέλος του χρόνου το ανακατεύουμε πάλι καλά παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι 30 εκ και το αδειάζουμε μέσα. Το βάζουμε στο Φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Μετά το βγάζουμε και το χαράζουμε βαθιά με το μαχαίρι σε λωρίδες φαρδιές και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά για να είναι έτοιμο
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε για 5 λεπτά και θα το αφήσουμε να κοχλάζει για να λιώσει η ζάχαρη χωρίς ανακάτεμα(μονο κούνημα της κατσαρόλας) και θα είναι έτοιμο. Αφού το γλυκό μας έχει κρυώσει θα πάρουμε το καυτό σιρόπι και θα το ρίξουμε από πάνω με μία κουτάλα σιγά σιγά. Θα το αφήσουμε να πιει εντελώς το σιρόπι του και να κρυώσει τελείως. Τέλος το κόβουμε σε κομμάτια και το διακοσμούμε με ένα αμύγδαλο σε κάθε κομμάτι ή με τριμμένη καρύδα
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ Sotiria amor