Παστέλι με Φιστίκια και Σουσάμι

Αυτό το παστέλι δεν είναι απλά ένα σνακ, είναι μια εμπειρία! Η τραγανή αρμονία του καβουρδισμένου σουσαμιού με τα τραγανα φιστίκια αγκαλιάζεται από την απαλή γλυκύτητα του μελιού, δημιουργώντας μια γευστική έκρηξη που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

  • Υγιεινό σνακ: Το παστέλι είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Το σουσάμι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, ενώ τα φιστίκια προσφέρουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Το μέλι, από την άλλη, είναι μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών.

Είτε είστε λάτρης των γλυκών, είτε αναζητάτε ένα υγιεινό σνακ, το Παστέλι με Φιστίκια και Σουσάμι είναι η τέλεια επιλογή για εσάς!

Σας προτείνω να το δοκιμάσετε:

  • Σαν πρωινό ή απογευματινό σνακ: Δώστε ενέργεια στον οργανισμό σας με ένα θρεπτικό και γευστικό σνακ.
  • Ως συνοδευτικό με τσάι ή καφέ: Απολαύστε το παστέλι σας με το αγαπημένο σας ρόφημα για μια χαλαρωτική στιγμή.
  • Σαν υγιεινό γλυκό: Ικανοποιήστε την επιθυμία σας για γλυκό με μια πιο υγιεινή επιλογή.

Πιστέψτε με, το Παστέλι με Φιστίκια και Σουσάμι θα γίνει το αγαπημένο σας σνακ!

Υλικά:

500 γρ. φυστίκια ψημένα χωρίς φλούδα (υπαρχουν στα Lidl αλατισμένα)
1 1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1/3 φλ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση:

Ξεπλύνετε τα αλατισμένα φυστίκια και στραγγίξτε τα καλά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Απλώστε το σουσάμι σε ένα ταψί και καβουρδίστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το μέλι και την κανονική ζάχαρη.
Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέστε τα φυστίκια, το σουσάμι και το ξίδι στο τηγάνι.
Ανακατέψτε για 2 λεπτά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20×35 εκ., στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείψτε το αντικολλητικό χαρτί με λίγο λάδι.
Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Βάλτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο αντικολλητικό χαρτί.
Πιέστε ξανά με το κουτάλι.
Αφήστε το παστελάκι να κρυώσει για 10 λεπτά και βγαζουμε το χαρτι
Χαράξτε το παστελάκι σε τετράγωνα ή ρόμβους.
Κόψτε το παστελάκι στα σημεία που χαράξατε.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Andriana Antoniou

Προηγούμενο άρθροΘεσπέσιο φαγητό: Μελιτζάνες και πιπεριές στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΚουλουράκια βουτύρου με 3 υλικά