Σουφλέ Μήλου

Πολύ νόστιμο Σουφλέ μήλου, ελαφρύ, λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, λεπτό κέικ, αρωματική γέμιση, σουφλέ και όλα αυτά συμπληρώνονται από μια τραγανή και λεπτή κρούστα. Παρασκευάζεται αρκετά γρήγορα, από διαθέσιμα υλικά. Μαγειρεύουμε με την παρακάτω σειρά

Υλικά

✅Στρώμα μήλου:
Μήλα – 500 g (ξεφλουδισμένα από τον πυρήνα)
Ζάχαρη – 50 g
Χυμός λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας (στα μήλα για να μην μαυρίσουν)

✅Ζύμη
Αλεύρι – 230/250 g
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Βούτυρο – 100 g
Αλάτι – μια πρέζα
Κρόκοι αυγών – 2 τεμ
Ζάχαρη – 50 g
Ζάχαρη βανίλιας – 5 g

✅Κρέμα – σουφλέ:
Ασπράδια αυγών – 2 τεμ
Ζάχαρη – 150 g
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Ξινή κρέμα – 400 g (έχω 10%)
κορν φλαουερ – 35 g

Εκτέλεση

για το στρώμα μήλου
Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια, προσθέτουμε ζάχαρη, ανακατεύουμε, καραμελώνουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν (πρόσθεσα ένα κομμάτι βούτυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού, κανέλα, ξύσμα λάιμ) Αφήνουμε να κρυώσει σε πιατέλα

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη
(η διάμετρος της φόρμας δεν είναι ούτε περισσότερη ούτε λιγότερη από 20 εκατοστά,
αν η φόρμα είναι μεγαλύτερη, το κέικ θα είναι χαμηλό, αν είναι μικρότερο, θα ξεχειλίσει)
Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη βανίλιας – τρίβουμε σε ψίχουλα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τους κρόκους και τη ζάχαρη, ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύουμε/αλευρώνουμε ώστε το μείγμα των αβγών
να γίνει θρυμματισμένο.
Αφήνουμε το 1/4 της ψίχας για πασπάλισμα της πίτας από πάνω
Καλύψτε το κάτω μέρος της φόρμας με χαρτι ψησίματος, ρίξτε τα περισσότερα ψίχουλα, πρώτα χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σχηματίσετε
τις πλευρές σε όλο το ύψος της φόρμας και μετά τον πάτο
Βάζουμε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο

για το σουφλέ
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το κορν φλαουερ και τη ζάχαρη βανίλιας.
Ασπράδια αυγών + μια πρέζα αλάτι – χτυπήστε μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, χτυπήστε μέχρι να φουσκωσει.
Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στην κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε τη φόρμα με τη ζύμη από το ψυγείο, απλώνουμε τη γέμιση, αδειάζουμε το σουφλέ, το χτυπάμε ελαφρά στο τραπέζι, πασπαλίζουμε κομμάτια
ψίχουλα (ελαφρά για να μην κάτσουν τα ψίχουλα)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-50/60 λεπτά. Ψήθηκε στον φούρνο μου για μια ώρα ακριβώς.

Μαγειρέψτε με ευχαρίστηση ❤️ Να είναι όλα επιτυχημένα!

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Mακαρονάδα φούρνου (σουφλέ)‼️

Η πιο εύκολη,γρήγορη και νόστιμη μακαρονάδα φούρνου (σουφλέ)‼️😋

Υλικά:

500 γραμ.πέννες
3 αυγά χτυπημένα
400 ml κρέμα γάλακτος light
1 φλυτζάνι ρεγκάτο τριμμένο (200 γραμ.)
1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη(200 γραμ.)
1 φλυτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
(200 γραμ.)
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:

1)Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2)Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν,όχι όμως πλήρως γιατί θα συνεχιστεί το μαγείρεμα στο φούρνο.
Τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα αυγά,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι,το ζαμπόν και τα μισά τυριά.
Ανακατεύουμε καλά.Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε πυρίμαχο σκεύος.
Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη, όλα είναι θέμα γούστου!

Τώρα μένει να το απολαύσετε!
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΜουστοκούλουρα
Επόμενο άρθροBrownies με σοκολάτες Mars και καραμέλα