Σουπιές στο πήλινο

Οι σουπιές στο πήλινο είναι ένα κλασικό ελληνικό πιάτο που είναι νόστιμο και εύκολο να φτιαχτεί. Το ψήσιμο στο πήλινο δίνει στις σουπιές μια ωραία γεύση και άρωμα, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση τους.

Υλικά

1 κιλό σουπιές
1 κουπα ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1 καρότο 🥕 κυβακια
1 σκελιδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 σφηνάκι κρασί 🍷
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά πελτέ ή χυμό ντομάτας,
6 ντοματίνια
1 κουταλιά μαϊντανό
1 κουταλιά ανηθο
αλάτι και πιπέρι μαύρο
γλυκιά πάπρικα!!

Εκτέλεση

Σοτάρω σε μια κατσαρόλα τή σουπιά, που την έχω καθαρίσει και έχω πλύνει με το λάδι προσθέτω το σκόρδο και σβήνω με
το κρασί 🍷
Στη συνέχεια προσθέτω και τά υπόλοιπα υλικά σκεπάζω με το καπάκι να σιγοβράσει και να μαλακώσει η σουπιά για μία ώρα.
Όταν είναι την μεταφέρω στο πήλινο και ψήνω για άλλη μισή ώρα ισως και παραπάνω αναλογα το φούρνο

, και σερβίρω με ρύζι 🍚 μπασμάτι..

Η Συνταγή είναι της κας 

Tips

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά, όπως πατάτες, καρότα ή μανιτάρια.
  • Για να δώσουν οι σουπιές περισσότερο άρωμα, μπορούμε να τις αφήσουμε να μουλιάσουν σε κρασί για μισή ώρα πριν τις ψήσουμε.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τις σουπιές στο πήλινο, ζεστά, με ρύζι ή πατάτες.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σουπιές κρασάτες κοκκινιστές με ρύζι

Σουπιές Κρασάτες με ρυζι

Υλικά:

1 κ. σουπιές
1/3 φλ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2/3 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. ντοματάκια κονκασέ
1/2 φλ. σάλτσα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 φλ. ρύζι γλασέ

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρά.
Βάζουμε μέσα τις καθαρισμένες και κομμένες σουπιές να τσιγαριστούν κι αυτές μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν νερό.
Τις σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, και νερό.
Βάζουμε ένα φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει.
Το αφήνουμε για περίπου 20′ και στο τέλος να πιει το νερό του.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοπιτάκια: Το απόλυτο ορεκτικό
Επόμενο άρθροΠισία με φέτα