Τα Τηγανόψωμα είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που οι άνθρωποι λατρεύουν να τρώνε για πρωινό, brunch ή σνακ. Η ζύμη είναι μαλακή και γίνεται με βασικά υλικά. Μπορείτε να το γεμίσετε με πράγματα όπως τυρί, μέλι, ή μαρμελάδα για μια νόστιμη απόλαυση που είναι δύσκολο να πει κανείς όχι. Τα Τηγανόψωμα μπορείτε να το απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως ζεστό ή κρύο, με διαφορετικές γεμίσεις ή απλά. Είναι μια πεντανόστιμη επιλογή για κάθε στιγμή. Θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας τηγανητό φαγητό για να δώσετε στην οικογένειά σας μια ξεχωριστή απόλαυση που θα λατρέψει!
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο
Ένα φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Μια κουταλιά σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει,να πετύχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού…
Τυρί φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα μας, ελάχιστο πιπέρι…
Εκτέλεση
Αφού ζυμωσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζω το μπολ αν έχει καπάκι,αν δεν έχει σκεπάζω με μεμβράνη, τοποθετώ σε ζεστό μέρος περίπου για μια ώρα…
Αναδιπλώνω τη ζύμη,τη χωρίζω σε πέντε μέρη, παίρνω ένα ένα μπαλάκι ζύμης, ανοίγω με το χέρι μου ένα φυλλαράκι τοποθετώ μία κουταλιά σούπας τριμμένη φέτα, αναδιπλώνω τις άκρες και κλείνω,
τη πλευρά που έκλεισα τη βάζω στο κάτω μέρος, ανοίγω με το πλάστι πάλι σε ένα φύλλο, κάνω μια τρύπα στη μέση
και τοποθετώ το τηγανόψωμο σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει με δύο πιρουνια τρυπάω κυκλικά το τηγανοψωμο ( χαμηλώνω τη φωτιά , από το 9 κατεβάζω στο 7)μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω από την άλλη πλευρά, συνεχίζω με τα υπόλοιπα…
Όταν τα βγάζω από το τηγάνι τα τοποθετώ σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρω με μέλι και κανέλα του πάει πολύ ….
Η Συνταγή είναι της κας Βάσω Κρητικου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τηγανόψωμο με φέτα και ελιές
Υλικά
2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί,βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,τη λαδώνω καλά κι από πάνω,τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.
Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι φέτα τριμμένο,και ελιές κομμένες.Κλείνω σε πουγκακι τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε πολύ λάδι!
Καλή Απόλαυση