Η τυρόπιτα με γιαούρτι που περιγράφετε είναι νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της. Η προσθήκη του γιαουρτιού στη ζύμη της πίτας προσδίδει υγρασία και απαλή υφή. Ο συνδυασμός της φέτας και της γκούντας προσφέρει πλούσια γεύση και τυρίσια αρώματα. Είναι εύκολο να ακολουθήσει κάποιος τη συνταγή και να απολαύσει μια νόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι. Καλή όρεξη!

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
λίγο αλάτι πιπέρι
3 αυγά
1 κεσεδάκι φαρίνα
1 φακελάκι μπέκιν
1 κομμάτι φέτα
1 χούφτα γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι, σπορέλαιο λίγο αλάτι πιπέρι και τα χτυπάμε με το μίξερ!!
Ρίχνουμε τ αυγά ένα κεσεδάκι φαρίνα, μπέκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα!!
Βάζουμε ένα κομμάτι φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και μια χούφτα γκούντα τριμμένο!!
Λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο ένα πυρέξ ρίχνουμε την τυρόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς περίπου σαράντα λεπτά!! 🌺🌺🌺

τυρόπιτα με γιαούρτι
smart

H Συνταγή είναι της Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο

θα χρειαστείτε

1 ποτήρι ‏χοντροτριμμένη φέτα
2 ‏στραγγιστά γιαούρτια
2 ‏αβγά
‏ψιλοκομμένο δυόσμο
‏αλάτι
‏πιπέρι
1 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζ. του τσαγιού ‏αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα σε ένα μπολ και σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τυρί.
2. Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
4. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Πηγή: newsbeast.gr/geuseis

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη τούρτα αμυγδάλου με σαβαγιάρ
Επόμενο άρθροΜόνο 3 υλικά!!😋 Χαλβάς με ξηρούς καρπούς, Συνταγή που δεν αποτυγχάνει ποτέ.