Τουλουμπάκια

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γάλα
1/3 του φλιτζανιού φυτικό λάδι ή βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (15 oz.)
μια πρέζα αλάτι
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
φυτικό λάδι για βαθύ τηγάνισμα
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη έξτρα σιροπιαστή συνταγή για τουλουμπάκια, ξεκινήστε φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 4-5 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Για τη ζύμη

Ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση και διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το αλεύρι με τη μία. Ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, για περίπου 30-60 δευτερόλεπτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς για 30-60 δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην καεί το μείγμα. (Αυτό που κάνουμε εδώ είναι να προσπαθούμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για να εξατμιστεί από το μείγμα.)

Βάλτε το μείγμα στο μίξερ βασης με το εξάρτημα κουπιών και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα για να κρυώσει. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέτουμε τα 4 αυγά, ένα κάθε φορά, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί το αυγό. Σταματήστε το ανακάτεμα μετά από κάθε προσθήκη για να ξύσετε τις πλευρές του μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και γυαλιστερή και να ενσωματωθούν πλήρως τα αυγά. Η ζύμη πρέπει να είναι πηχτή, αλλά να πέφτει αργά και σταθερά από τα χτυπητήρια όταν τα βγάζετε από το μπολ. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το λευκό ξύδι και ανακατέψτε ξανά, μέχρι να ενσωματωθούν.

Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά.
Τώρα ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε τα τουλουμπάκια. Για αυτή τη συνταγή τουλούμπας θα χρειαστείτε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης με ένα μεγάλο ακροφύσιο αστέρι 1 cm. Τοποθετούμε τη ζύμη στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και στύβουμε κομμάτια ζύμης 5 εκ., κόβοντας τη ζύμη με βρεγμένο ψαλίδι, στο καυτό λάδι. Προσέξτε να μην γεμίσει υπερβολικά η επιφάνεια του ταψιού.

Τηγανίζουμε τα τουλουμπάκια σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας τα στο πλάι και σπρώχνοντάς τα στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει.
Μεταφέρουμε τα τουλουμπάκια στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να απορροφηθεί το σιρόπι. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Σερβίρετε τα γλυκά τουλουμπάκια κρύα.

Καλή Απόλαυση!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τουλουμπακια

Τουλουμπάκια

Υλικά Συνταγής

Σιρόπι
400γρ νερό
600γρ ζάχαρη
Μισό λεμόνι

Ζύμη
250γρ αλεύρι (εγώ έβαλα σκληρό
μπαίνει και γοχ)
250γρ νερό
1 τσιμπιά αλάτι
1 βανιλια καψουλα
50γρ βούτυρο
3 αυγά μεγάλα η 4 κανονικα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και το βράζουμε για 6 λεπτά. Αν θελετε πιο ιδιαιτερη γευση στο εξαλεπτο βαλτε ενα σφηνακι κονιακ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε και το αλεύρι και τα υπολοιπα υλικα της ζυμης χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει η ζύμη και την βάζουμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα. Σιγά σιγά βάζουμε ένα ένα τα αυγά. Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει την βάζουμε σε κορνε με 12αρα μύτη και σε τηγάνι με πολύ σπορέλαιο τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Μας ενδιαφέρει να μείνουν όσο πιο πολύ ώρα γίνετε στο τηγάνι ώστε να ψηθεί το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Είμαστε έτοιμη τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ιουλία Τζηκα

Προηγούμενο άρθρο2 Μήλα 🍎 + 10 Λεπτά = Φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά! ‍‍‍
Επόμενο άρθροΚουλουράκια πορτοκαλιού !!!