ΥΛIΚΑ
- 1 κιλό χταπόδι
- 200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- λάδι, αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
Πλένετε το χταπόδι, το βράζετε να μαλακώσει λίγο και κατόπιν το περνάτε από την κρεατομηχανή ή το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι. Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει όχι πάρα πολύ. Αλευρώνετε τους κεφτέδες. Τηγανίζετε σιγά και από τις δύο πλευρές.