Μελιτζανες στην σχάρα

Υλικά (6 άτομα)

1 κιλό. της μελιτζάνας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
λευκό ξύδι
μαϊντανό ή δυόσμο
σκόρδο
αλάτι
καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση μελιτζάνες στη σχάρα

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε όχι πολύ λεπτές φέτες μισού περίπου εκατοστού, μικραίνουν λίγο στο ψήσιμο.
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ζεστό μαντεμένιο σχαροτήγανο
και μετά από λίγα λεπτά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Ετοιμάζουμε ένα γαλάκτωμα από λάδι και ξύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και τον μαϊντανό.

Αν έχετε φρέσκο δυοσμο στο μπαλκόνι, προσθέστε λίγα φύλλα, θα σας αρέσει!
Ξεκινήστε να τακτοποιείτε τις μελιτζάνες με τάξη σε ένα γυάλινο μπολ, πασπαλίζοντας με μια πρέζα
αλάτι καθώς προχωράτε και συνεχίζετε σε στρώσεις και τέλος ριξτε μειγμα με το λαδι απο πάνω.
Ιδού οι ψητές μελιτζάνες, συνοδέψτε τις με ένα ωραίο ψητό κρέας!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με πιπεριές
Επόμενο άρθροΦτιάξτε Μόνοι Σας: Κιμαδόπιτες στο Τηγάνι 🤤