Χοιρινή τηγανιά με ρετσίνα και πιπεριές.

Υλικά

500γρ χοιρινά κοψίδια
1 κρεμμύδι, πράσινες και κόκκινες πιπεριές
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
1 ποτήρι ρετσίνα ή λευκό κρασί (200ml)
1 ποτήρι νερό (200ml)

Εκτέλεση

Αρχικά «καίμε» το κρεμμύδι με τις πιπεριές για να φύγουν τα υγρά τους και στην συνέχεια τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε και το κρέας μέχρι να ασπρίσει… Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι γλυκό και αρκετή ρίγανη.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα ποτήρι (200 με 220 ml) ρετσίνα ή λευκό κρασί. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν με αυτό, να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Στην συνέχεια βάζουμε το νερό σε ίδια ποσότητα, δηλαδή ένα ποτήρι και χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει.
Μετά από περίπου 15 με 20 λεπτά η τηγανιά μας είναι έτοιμη και έχει δημιουργηθεί μια υπέροχη σαλτσούλα.

Καλή επιτυχία!!!

H συνταγή είναι απο το Μητσομαγειρέματα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή Τηγανιά

Υλικά

300 γρ χοιρινό λαιμό
½ κεφάλι κρεμμυδιού
1 πράσινη πιπεριά (εγω δεν είχα πρόχειρη)
1/2 κουπα λευκό κρασί
χυμό λεμονιού για γεύση
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι για γεύση
αποξηραμένη ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια και το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λωρίδες
Τηγανίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει
Προσθέστε αλάτι, ψιλοκομμένα λαχανικά και περιμένετε να μαλακώσουν. Περιχύστε με χυμό λεμονιού και λευκό κρασί, αφήστε τα υγρά να μειωθούν
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Καλή Απόλαυση