Zυμαρικά με κολοκυθάκια

Υλικά

400 γραμμάρια ζυμαρικά πέννες
4 Κολοκυθάκια
Τυρί παρμεζάνας για γεύση.
Βασιλικός για γεύση.
αλάτι
Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
Στραγγίστε τα με μία τρυπητη κουτάλα και τοποθετήστε τα σε πιατο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Τρίψτε την παρμεζάνα και αφήστε την στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε λάδι και σοτάρετε το αποφλοιωμένο σκόρδο, στη συνέχεια ρίξτε τα τηγανητά, αλατισμένα και με πιπέρι κολοκυθάκια.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια και προσθέστε μερικές κουτάλες από το νερό μαγειρέματος λίγο κάθε φορά και συνεχίστε το μαγείρεμα.

Στο τέλος, απενεργοποιήστε τη φωτιά και ρίξτε το τυρί παρμεζάνα και λίγο νερό μαγειρέματος και στη συνέχεια τελειώστε με μερικά φύλλα βασιλικού και αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Σερβίρετε αμέσως☺
Και καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΒραχάκια με λευκή σοκολάτα