Kεφτέδες Λαχανικών

Μμμμμ, πεντανόστιμοι!

Αυτοί οι κεφτέδες λαχανικών είναι μια υπέροχη επιλογή για ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα. Η υφή τους είναι τέλεια, ζουμερή και αφράτη, και η γεύση τους πλούσια και γεμάτη.

Μου άρεσε πολύ η ποικιλία των λαχανικών που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς δίνει μια ωραία ισορροπία γεύσεων και χρωμάτων.

Επίσης, εκτιμώ την ευελιξία της συνταγής. Μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις λαχανικά, μπαχαρικά και μυρωδικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

Σίγουρα θα τους ξαναφτιάξω, και μάλιστα σκέφτομαι να πειραματιστώ και με άλλες συνταγές για κεφτέδες λαχανικών.

Συστατικά

1 μεγάλο καρότο (100 γρ.)
1 μικρό κολοκυθάκι (220 γρ.)
1 σέλινο (80 γρ.)
1 μεγάλη πατάτα (170 γρ.)
1 κρεμμύδι (120 γρ.)
Πιπεριές (60 γρ.)
3 σκελίδες σκόρδο
περίπου 150 γρ αλεύρι (75 + 75)
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός – προαιρετικά
περίπου. 50 ml λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες προετοιμασίας

Βάζετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη όσο θα φτιαχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Στον τρίφτη στις μεγάλες τρύπες τρύβουμε το καρότο, το σέλινο, την πιπεριά και την πατάτα.
Μπορείτε να ψιλοκόψετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με ένα μαχαίρι
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Στύψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια ανάμεσα στις παλάμες σας για να φύγει το περιττό νερό και τοποθετήστε το πάνω από τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και μετά 75 γραμμάρια αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη σύνθεση να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ελαφρώς βρεγμένες παλάμες, σχηματίζουμε κεφτεδάκια όσο πιο επίπεδα γίνεται.

Βάλτε τα κεφτεδάκια στο υπόλοιπο αλεύρι (75 γρ.) και από τις δύο πλευρές. Τα ετοιμάζετε όλα σε ένα πιάτο και τα παιρνετε με μια πιο φαρδιά σπάτουλα για να μην χαλάσουν.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές, σε λίγο λάδι, όσο να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Όταν ροδίσουν καλά, τα αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Αν θέλετε να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο, τα βάζετε στο ταψί χωρίς να τα περάσετε από το αλεύρι.
Αλείφουμε τα κεφτεδάκια με λίγο λάδι με ένα πινέλο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στα μισά για 15 λεπτά, ανοίξτε την πόρτα του φούρνου και αναποδογυρίστε τα.
Οι κεφτέδες από ωμά λαχανικά είναι καλοί και ζεστοί, αλλά ιδιαίτερα οι κρύοι είναι εξαιρετικοί.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤσουρεκάκια…τόσο αφράτα δεν έχετε ξαναφάει
Επόμενο άρθροΠασχαλινά Κουλουράκια