Ένα αλλιώτικο τιραμισού

Advertisement

Υλικά

100 ml Κεφίρ 2,5% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 γρ.βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι (130 g)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 κουταλιές σούπας ξύδι η λεμόνι
200 ml γιαούρτι
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1- 1,5 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Διαλύουμε τις κουταλιές του καφέ μέσα στο κεφίρ.

Το κεφίρ δεν πρέπει να ναι παγωμένο. Το αφήνουμε 20-30 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε τ αυγά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ν ασπρίσουν προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο το κεφίρ με τον καφέ ,χτυπάμε με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο ξύδι η στο λεμόνι και το ρίχνουμε στο μείγμα μας.

Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη κατσαρόλα 24 εκ

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Advertisement


Ανακατεύουμε το γιαούρτι (δεν πρέπει να ναι παγωμένο)με τον καφέ πολύ καλά. Ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά και η κρέμα μας είναι έτοιμη.


Κόβουμε το κέικ μας οριζόντια στη μέση σε 2 μέρη. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη κρέμα παντού σιγά σιγά να ποτίσει όλο το κέικ. Ρίχνουμε και στα 2 μέρη.


Αφήνουμε να περάσουν 15 λεπτά και τη συνέχεια βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και περιχύνουμε την υπόλοιπη κρέμα.


Το αφήνουμε για 2-4 ώρες να υγροποιηθεί καλά και ν απορροφήσει την κρέμα.
Μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη σοκολάτα η ξηρούς καρπούς.
Θα το αγαπήσετε από την πρώτη στιγμή που θα το φτιάξετε. Γίνεται φανταστικό!!!!!!

 

Καλή επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

Advertisement