Ανακαλύψτε την τέχνη της διατήρησης της γεύσης του καλοκαιριού με αυτή την απλή συνταγή για γλασέ φράουλες. Με λίγα μόνο υλικά, θα δημιουργήσετε μια γλυκιά λιχουδιά που μπορείτε να απολαύσετε όλο το χρόνο σε πίτες, κομπόστες, για διακόσμηση ή απλά μόνη της!

Υλικά:

  • 1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά σφιχτές)
  • 800-900 γραμμάρια ζάχαρη (ανάλογα με τη γλυκύτητα της φράουλας)
  • 200 ml νερό
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κιτρικό οξύ

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε απαλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει έντονα, προσθέτουμε το κιτρικό οξύ.
  4. Ρίχνουμε απαλά τις φράουλες στο σιρόπι, φροντίζοντας να βυθιστούν όλες.
  5. Μόλις επανέλθει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο σιρόπι.
  7. Στραγγίζουμε το σιρόπι από τις φράουλες.
  8. Βάζουμε ξανά το σιρόπι στην κατσαρόλα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά, αποκτώντας υφή μαρμελάδας.
  9. Ρίχνουμε τις στραγγισμένες φράουλες στο σιρόπι που σιγοβράζει και μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό.
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο σιρόπι για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
  11. Απλώνουμε τις φράουλες σε δίσκους και τις αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά για μερικές ημέρες, γυρίζοντάς τις περιστασιακά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τις στεγνώσουμε σε φούρνο στους 35-40°C για λίγες ώρες, με την πόρτα ελαφρώς ανοιχτή.

ΠΗΓΗ