Μπισκοτογλυκό Βανίλια-Κακάο
Συστατικά
Μπισκότα 300 γρ Πτι μπερ
Γάλα 1,5 λ
Σιμιγδάλι 300 γρ
Ζάχαρη 220
Βούτυρο 280 γρ
Κακάο 24 γρ
Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1,5 l γάλα, 300 g σιμιγδάλι και 220 g ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε
συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Χωρίστε την κρέμα που λαμβάνετε σε 3 ίσα μέρη.
Βάλτε το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα από τα μέρη και ανακατέψτε καλά.
Στα άλλα 2 μέρη βάζετε από 12 g κακάο σε κάθε ένα και ανακατεύετε με ένα σύρμα.
Βάλτε ένα πλαστικό περιτύλιγμα (μεμβράνη) σε ένα ταψί 26x26x8 cm και τοποθετήστε μια στρώση μπισκότων. Ρίχνουμε το πρώτο μέρος της κρέμας κακάο και το επίπεδο.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια στρώση μπισκότων πάνω από την κρέμα κακάο.
Ρίξτε την κρέμα βανίλιας και ισιώστε την ομοιόμορφα. Τοποθετήστε ξανά μια στρώση μπισκότων.
Προσθέστε το τελευταίο μέρος της κρέμας κακάο, ισιώστε και τοποθετήστε την τελευταία στρώση ολόκληρων μπισκότων.
Πασπαλίζουμε θρυμματισμένα μπισκότα στην άκρη.
Τυλίξτε το κέικ στην μεμβράνη, αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Κόψτε ακολουθώντας το σχήμα των μπισκότων από πάνω.
Τρώτε με μέτρο!