ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ ΥΛΙΚΑ:

5 αυγα,

1 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι καρυδια ψιλοκομμενα,

1 και μισο ποτηρι αλευρι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

1 βανιλια,

1 κουταλακι του γλυκου κανελα,

μισό κουταλάκι του γλυκου γαρυφαλο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να στεκεται το μιγμα!Σε ενα μπολ εχουμε ανακατεψει τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε στο μιγμα και τα χτυπαμε στο χαμηλο για 2 λεπτα να ενσωματωθουν! Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψι μας και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 40 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε.3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια ζαχαρη,μισο λεμονι το χυμο του για 3 λεπτα !Σιροπιαζουμε κρυο γλυκο ζεστο σιροπι με κουταλι σιγα σιγα!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα,

1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη,

4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ,

2 κουταλιες της σουπας αλευρι,

1 βανιλια,

2 κροκους αυγων,

2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,

1 κουπα σαντιγυ χτυπημενη κρυα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε το γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει ριχνουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο γαλα απο το ζεστο ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε την βανιλια,το βουτυρο,τους κροκους ανακατευοντας γρηγορα!Αφηνουμε να κρυωσει η κρεμα παρα πολυ καλα και την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατεψει!Τελος προσθετουμε την σαντιγυ με μαριζ ανακατευοντας παρα πολυ απαλα!Τοποθετουμε την κρεμα πανω στην σιροπιαστη καρυδοπιτα και διακοσμουμε με κανελα και τριμμενο καρυδι!

Tzeni Tsanaktsidou
Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια σε κρέμα γάλακτος
Επόμενο άρθροΓευστική,Υπέροχη Νηστίσημη Σπανακόπιτα