Advertisement

ΥΛΙΚΑ

 

6 κότσια αρνιού

Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε 1 εκ πάχος
10 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 (750 ml) φιάλη κόκκινο κρασί
700 gr ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες με χυμό ή κονκασε
300 gr συμπυκνωμένο ζωμό κοτόπουλου
300 gr ζωμού βοδινού
5 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι

Advertisement

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίστε τα άκρα με αλάτι και πιπέρι. Κάψτε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή ψωτιά. Βάλτε σε παρτίδες το αρνάκι να τσιγαριστεί μέχρι γίνει καφέ σε όλες τις πλευρές του, περίπου 8 λεπτά. Βάλτε το κρέας σε ένα πιάτο.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρασί, τις ντομάτες, το ζωμό κοτόπουλου και το ζωμό του βοδινού κρέατος. Ρίξτε το δεντρολίβανο και θυμάρι. Βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα, πιέζοντας προς τα κάτω για να βυθιστεί. Αφήστε το να  βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή. Καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό, περίπου 2 ώρες.
Αφαιρέστε το καπάκι από την κατσαρόλα και βράστε περίπου άλλα 20 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα ταψάkι και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό φούρνο 120 βαθμούς C. Βράζετε την σάλτσα στην κατσαρόλα μέχρι να πήξει, περίπου 15 λεπτά. Mε ένα κουτάλι ρίξτε την σάλτσα πάνω από το αρνάκι.

Τέλειο…καλή σας όρεξη

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement