Αρνάκι με τηγανίτες πατάτες και σάλτσα

Λίστα συστατικών:

Advertisement

1 kgr αρνάκι
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουτ. κανέλα
2 φλιτζάνια θρυμματισμένες ντομάτες
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα
4 πατάτες
3/4 φλιτζάνι ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Νερό όπως απαιτείται
Μυζήθρα και ρίγανη για γαρνιτούρα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Μέθοδος:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το αρνι και αλατίστε


Μόλις ροδίσει το αρνί, αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε και σοτάρετε τα
κρεμμύδια.
Μετά από 5 λεπτά κόβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο
Σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέστε την κανέλα
Μετά από 3 λεπτά προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες στην κατσαρόλα

και τοποθετήστε το αρνί στην σάλτσα
Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε το αρνί

Advertisement


Αφήστε να βράσει, μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 1-1 / 2 ώρες
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε φυτικό λάδι + 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ παχιές
Τηγανίζουμε τις πατάτες


Βάλτε τις τις πατάτες στο πιατο, αλατιστε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και πάνω βάζουμε το αρνί
και την σάλτσα.
Γαρνίρετε με μυζήθρα και σερβίρετε

ΠΗΓΗ: https://kensgreektable.com/

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement