Αυτά τα ατομικά κεκάκια με γιαούρτι και μέλι είναι αφράτα, ελαφριά και υπέροχα αρωματικά. Η προσθήκη γιαουρτιού τα κάνει ιδιαίτερα υγρά και το μέλι τους δίνει μια φυσική γλυκύτητα και ένα ξεχωριστό άρωμα. Είναι ιδανικά για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για ένα ελαφρύ επιδόρπιο.

Υλικά:

4 κ.σ. βούτυρο
5 κ.σ. μέλι (εγώ ειχα σκούρο ελάτης)
1 φλ. γιαούρτι
1 αυγό
1 λεμόνι [το ξύσμα]
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
2 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το μέλι να βράσουν και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να μισοκρυώσει.
Έπειτα κτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε σ’ αυτό το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τμηματικά το μέλι και συνεχίζουμε το κτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το μοσχοκάρυδο και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι.
Γεμίζουμε τα φορμάκια μας, τα οποία έχουμε βουτυρώσει.και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.