Αυθεντική τούρτα Black Forest

Συστατικά:

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα ή μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
200 γρ Ζάχαρη
200 γρ βούτυρο μαλακωμένο
5 Μεγάλα Αυγά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
680 g ή 1 μεγάλο βάζο βύσσινο
1½ κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
75ml χυμός βύσσινο (από το ποτήρι Source Cherry)
100ml χυμό βύσσινο (από το ποτήρι Source Cherry)
50 ml Cherry Brandy
100 γρ Ζάχαρη
800 γραμμάρια σαντιγί
Ζάχαρη 75 γρ

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για γλάσο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Νιφάδες σοκολάτας για επικάλυψη

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε 150 γραμμάρια αλεύρι 50gr κακάο, baking powder και το αλάτι στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη 200 γραμμάρια βούτυρο τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ χειρός προσθέτουμε μετά τη βανίλια και χτυπάμε για άλλο
ένα λεπτό.
Aδειάζουμε το μείγμα μας μέσα σε μία φόρμα 22cm στην οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και την ισιώνουμε και τη χτυπάμε λίγο πάνω στον πάγκο μου και ψήνουμε για 30-45 λεπτά στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις τη βγάλουμε την
αφήνουμε να κρυώσει και την αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε το βαζάκι με το βύσσινο μέσα σε ένα μπολ για να πάρουμε το χυμό.
Σε ένα αλλο μπολ ρίχνουμε 1 & 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ 75 ml από το χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε άλλα 100 ml από το χυμό 50 ml μπράντι 100 γραμμάρια ζάχαρη για να ανακατεβούμε σε μέτρια φωτιά να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου να πάρουμε ένα πηκτό σιρόπι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τα βύσσινα ανακατεύουμε κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη
Στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι μας σε τρία μέρη παίρνουμε το πρώτο μέρος και με ένα Πινέλο το οποίο βουτάμε μέσα το σιρόπι με το βύσσινα που μόλις έχουμε φτιάξει το περνάμε για να νοτίσει

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε 800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με Ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα έως ότου πάρουμε μία υφή να είναι σαν γιαούρτι και στη συνέχεια προσθέτουμε αργά 75 γραμμάρια ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε και αυτό θα πάρουμε μία κρέμα-σαντιγί μην το χτυπήσετε πάρα πολύ. Προσθέτουμε τη κρέμα-σαντιγί μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε ελαφρώς το πρώτο στρώμα με το
παντεσπάνι που είχαμε νοτισει από πάνω. Μοιράζουμε τα μισά βύσσινα και τα σκεπάζουμε και αυτά με την κρέμα-σαντιγί και την ισιωνουμε.
Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με μία άλλη φέτα παντεσπάνι ξανά σιρόπι, βάζουμε πάλι την κρέμα-σαντιγύ τα υπόλοιπα μισά κεράσια τα σκεπάζουμε και αυτά με σαντιγύ και ισιώνουμε για το τέλος βάζουμε την τελευταία στρώση την αλειφουμε με σιρόπι και απλά τη σκεπάζουμε με σαντιγί όλη την τούρτα γύρω-γύρω και αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ άδειασε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε τις βανίλιες και σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Ξεκίνα να χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα την σαντιγί σου και όσο συνεχίζεις το χτύπημα αύξησε σταδιακά την ταχύτητα. Όταν βλέπεις ότι αρχίζει να κάνει τουφίτσες που να στέκονται, τότε μπορείς να σταματήσεις το χτύπημα.
Βάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε και φτιάχνουμε τις ροζέτες γύρω-γύρω από την τούρτα και σκεπάζουμε και το κέντρο πασπαλίζουμε την τούρτα γύρω-γύρω με νιφάδες σοκολάτας. Επάνω σε κάθε ροζέτα βάζουμε ένα κερασάκι
μαρασκίνο και πασπαλίζουμε και από πάνω με νιφάδες σοκολάτα

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου με κρέμα – αέρινη ζύμη με πλούσιο άρωμα – ένα πραγματικό αριστούργημα
Επόμενο άρθροΣυνταγής της Μυτιληνιάς: Τας κεμπάπ με ρύζι