Συστατικά:

Μπισκότο Oreo 20 τεμάχια
Ζεστό γάλα – 200ml
Σκόνη ψησίματος 1 κουταλάκι του γλυκού
για διακόσμηση:
κρέμα γάλακτος 150 ml & λιωμένη σοκολάτα 80 γρ

Εκτέλεση

Ξεκινάμε ρίχνοντας τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε την σκόνη σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ζεστό γάλα το μισό περίπου και ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός να γίνει σαν κρεμα.

Προσθέτουμε το μπεικιν και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλα να ομογενοποιηθούν σε ένα υγρό μείγμα.

Λαδώνουμε η βουτυρωνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.

 

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 160c & ψήνουμε για 18 – 20 λεπτά.
Ελέγχουμε ότι ειναι έτοιμο με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και το αναποδογυρίζουμε πάνω στο πάγκο μας.
Κόψτε τις άκρες και τετραγωνίστε το παντεσπάνι και μετα κόψτε το στην μέση

Σε ένα μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με ένα ηλεκτρικο μιξερ να γίνει κρέμα.
Στο μισο παντεσπάνι απλώνουμε την κρέμα βαζουμε απο πανω το άλλο μισο παντεσπανι και την υπόλοιπη κρεμα και το αλείφουμε και γύρω γύρω.


Βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα σε μια σακούλα με μια τρυπα στην ακρη και ξεκιναμε στην διακόσμηση

Εαν θέλουμε διακοσμούμε και με λίγη έτοιμη σαντιγί και μισο μπισκότο

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΧρυσές Τηγανίτες της Γιαγιάς…δεν έχετε φάει καλύτερες
Επόμενο άρθροΣούπερ ζουμερό και νόστιμο σπιτικό κέικ