Μια παραδοσιακή ιταλική συνταγή για να φτιάξετε ένα πραγματικό, αφράτο Tiramisu. Απαλό και κρεμώδες!!

ΥΛΙΚΑ :
3 αυγά , κρόκοι και ασπράδια ξεχωρισμένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 1/4 φλυτζάνια καφέ εσπρέσσο ή φίλτρου, ζεστό και δυνατό!
2 – 3 κουταλιές της σούπας Kahlua ή άλλο ποτό της επιλογής σας
26 – 30 μπισκότα σαβαγιάρ
Κακάο, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο μπολάκια. Χτυπάτε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα ή έως ότου αλλάξει χρώμα (από κίτρινο σε ανοικτό κίτρινο) και να είναι παχύ.
Προσθέστε τη βανίλια και το μασκαρπόνε, χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλτε το στην άκρη.

 

Καθαρίστε το κάδο του μίξερ. (Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ χειρός τα χτυπάτε σε διαφορετικά σκεύη).
Προσθέστε τα ασπράδια των αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέστε το 1/2 του μείγματος κρέμας στα ασπράδια των αυγών και διπλώστε απαλά. Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας και διπλώστε με μεγάλες κινήσεις για να συνδυάσετε και να γίνει η κρέμα αφράτη.
Φτιάχνετε τον καφέ και τον ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτετε το ποτό. Αρχίζετε να βουτάτε ένα ένα τα σαβαγιάρ και στρώνετε μια στρώση σε ένα πυρέξ.


Απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα περίπου, στρώνετε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού και συνεχίζετε με το ίδιο τρόπο για τη δεύτερη στρώση μπισκότων σαβαγιάρ. Τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Όταν σφίξει, πασπαλίζετε με τη σκόνη κακάου και….απολαύστε!!