Mηλοτηγανίτες (Greek & English)

Υλικά συνταγής:

Μήλο1 πολύ μεγάλο ή 2 μικρά
Αλεύρι1 κούπα
Αυγό1 μεγάλο
Γάλα1/4 κούπας περίπου
Ζάχαρη3 κουταλιές σούπας
Κανέλαλίγη για πασπάλισμα
Λάδιόσο χρειάζεται για τηγάνισμα

Οδηγίες:

1. Βάζετε σε μπολ το αλεύρι και προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό γάλα. Ανακατεύετε και προσθέτετε κι άλλο γάλα (πρέπει να πάρετε ένα πυχτό χυλό). Κραταάτε το χυλό κατά μέρος.
2. Ξεφλουδίζετε το μήλο και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το κεντρικό μέρος με τα σπόρια. Το κόβετε σε φέτες περίπου 0.5 εκ. πάχος.
3. Βάζετε λάδι σε τηγάνι, περίπου 2 εκ. ύψος να ζεσταθεί. Βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια του μήλου στο χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν καλά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυριζετε και από την άλλη.
4. Βγάζετε τα μήλα σε πιατέλα, τα πασπαλίζετε με την ζάχαρη και με κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ

FRIED APPLES RINGS (Milotiganites)

Recipe ingredients:

Apple: 1 very large or 2 small
Flour: 1 cuo
Egg: 1 large
Milk: 1/4 cup approx
Oil: as needed for frying
FOR THE CINNAMON SUGAR TOPPING:
1/2 cup sugar
1/2 tsp cinnamon

Instructions:

1. In a bowl pour the flour and add the beaten egg and half milk. Stir and add more milk
(you should get a thick batter). Set aside the batter.
2. In a medium sized bowl mix together cinnamon and sugar.
3. Slice your apples into thin round slices, about 0,5 cm thick. Cut out the cored of your apples and cut each apple slice into 2 rings using a round cookie or biscuit cutter.
4. Preheat a large shallow pot full of about 2 inches of oil over medium heat.
5. Dip your apple slices into your batter and allow excess batter to drip off.
Put a few slices at a time into the preheated oil and allow to cook for a couple minutes,
flipping after the bottom half is a golden brown color. Then cook on bottom side till browned too. Remove from oil and place on some paper towels to drip excess oil off.
6. Dip apple slices into cinnamon sugar mixture, and coat on both sides.
Serve immediately as they’re definitely best while hot.

Enjoy!!!

 

 

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Λαδιού με Πορτοκάλι
Επόμενο άρθροNηστίσιμη πορτοκαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού, χωρίς ζάχαρη