Ανακαλύψτε ένα μοναδικό Μαγικό κέικ με 3 διαφορετικές υφές που θα σας ενθουσιάσουν! Αυτό το εύκολο και γρήγορο γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σας, καθώς συνδυάζει την πρώτη στρώση σαν κέικ, την δεύτερη κρεμώδης σαν ενός brownie και η τρίτη στερεή σαν μπισκότου.
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτό το μαγικό κέικ και να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας!
Ταψί 20 x 20 εκ
Υλικά
115 γρ αλεύρι γ.ο.χ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο λιωμένο κρύο
1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό ψυγείου
500 ml πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας απόσταγμα βανίλιας (ή βανιλίνη ή σπόροι από 1 βανιλια)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
μια πρέζα αλάτι
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεχωρίζουμε τέλεια τους κρόκους από τα ασπράδια
Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να μαλακώσει
Ακόμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, προσθέτουμε πρώτα το κρύο νερό από το ψυγείο και μετά το λιωμένο βούτυρο
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα
Τέλος προσθέτουμε το γάλα που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως σε χαμηλή φωτιά
Το μείγμα θα φαίνεται ρευστό, όπως θα έπρεπε
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και το χυμό λεμονιού μέχρι να σφίξουν και προσθέτουμε τα ασπράδια στους κρόκους λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω χωρίς να σπάσει το μείγμα.
Σε αυτό το σημείο βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 εκ. και μετά προσθέτουμε χαρτί ψησίματος ώστε να κολλήσει τέλεια στις άκρες.
Οι πλευρικές άκρες πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 cm
Συνιστώ αυτό το βήμα να είναι απαραίτητο για το ξεφορμάρισμα του κέικ
Στη συνέχεια ψήνετε σε προθερμασμενο στους 180 και μετα στους 150° για 1 ώρα περίπου στο κεντρικό μέρος
Μόλις περάσει ο χρόνος, αν έχει ήδη σχηματιστεί η χρυσή κρούστα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε στους 140° και ψήνουμε για άλλα 20 – 25 λεπτά. Όταν δοκιμάζεται με οδοντογλυφίδα, η πρώτη στρώση πρέπει να βγαίνει στεγνή, η δεύτερη κρεμώδης και η τρίτη στερεή
Τέλος, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 1 ώρα
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το χαρτί ψησίματος και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο καλύτερα)
Τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια
Τώρα το μαγικό κέικ σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα
H Συνταγή είναι του Alessandro Monti
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.
Για να φτιάξετε το κεικ θα χρειαστείτε:
Για το μέρος της κρέμας
250 γραμμάρια γιαουρτι
1 αυγό
2-3 κ.σ. ζαχαρη
1/2 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 κουτ.γλ κορν φλαουρ ή άμυλο πατάτας
Για το κεικ κακάο:
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 ποτήρι κεφίρ 2,5%
2 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουτ μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. μεγάλο. κακάο
2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
* ποτήρι μεγεθος 250 ml
* Το χρώμα και η γεύση του κέικ εξαρτάται από την ποιότητα του κακάο.
* Αποσπώμενο ταψί τσερκι d=25 cm.
Εκτέλεση:
Για την κρεμα
Xτυπήστε το γιαουρτι με το αυγό, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας σε μια ομοιογενή μάζα. Προσθέστε κορν φλαουερ , ανακατέψτε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.
Για το κεικ
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίξτε κεφίρ, ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, χτυπάμε σε ομοιογενή μάζα.
Προσθέστε κακάο, ανακατέψτε τη σοκολατένια μάζα του κεικ.
Ρίξτε φυτικό λάδι και ανακατέψτε. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και πηχτή.
Αλείφουμε ένα ταψί με βουτυρο. Βάζουμε πρώτα τη σοκολατένια ζύμη, την λειαίνουμε. Στη συνέχεια απλώστε τυχαία τη μάζα του γιαουρτιου και,
χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ραβδί, σχεδιάστε αυθαίρετα σχέδια με κυκλικές κινήσεις.
Ψήνουμε το κεικ με κακάο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Για την ετοιμότητα δομιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.
Καλή Απόλαυση