Σοκολατίνα με καρύδι

Υλικά

Για την κρέμα:
200 ml. κρέμα γάλακτος
6 κρόκοι αυγών
100 g ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
40 γρ κακάο

Για το κέικ έψησα 4 ξεχωριστά παντεσπανια.
Για ένα παντεσπανι:
2 ασπραδια
15 ή 20 γρ ζαχαρη, ανάλογα με το αν θέλετε να είναι πιο γλυκό / προσωπικά βάζω 15 γρ.
40 γρ αλεσμένα καρύδια
μερικές σταγόνες βανίλια

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Χτυπάμε καλά τους κρόκους με την ζαχαρη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά, αλλά δεν πρέπει να βράσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στους κρόκους σε λεπτή ροή και χτυπάμε. Επιστρέψτε στην φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με το μίξερ.
Σκεπάστε την κρέμα που προκύπτει σε αλουμινόχαρτο και φυλάξτε τη στο ψυγείο όσο φτιάχνετε τα παντεσπανια.
Λίγο πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του κέικ, αφαιρέστε την κρυωμένη κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα
και χτυπήστε ξανά. Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική, τέλεια κρέμα.

Για το 1 παντεσπανι

Τα ασπράδια με την ζαχαρη και τη βανίλια χτυπιούνται να γίνουν σαν χίονι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Χρησιμοποιώ ένα ταψί μεγέθους 22 εκ. Για κάθε ταψί προκόβω έναν κύκλο χαρτί ψησίματος. Αλείφω το χαρτί με πολύ λίγο βουτυρο. Το μείγμα χύνεται και ισοπεδώνεται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Τουλάχιστον στο δικό μου παίρνει τόσα πολλά. Θα πρέπει να γίνει ελαφρώς καφέ.
Για κάθε παντεσπανι, χτυπάμε το μείγμα λίγο πριν το ψήσιμο. Χρησιμοποιώ το ίδιο μπολ, δεν το πλένω ούτε το μίξερ.
Μπορείτε να τα ψήσετε αμέσως και μετά να κόψετε τα παντεσπανι. Αλλά προσωπικά δεν έχω τόσο μεγάλο ταψί.
Και προτείνω να ψήσετε ξεχωριστά.

Επιτέλους συναρμολογείτε την τούρτα! Παντεσπανι-κρέμα – Παντεσπανι και στο τέλος διακοσμείτε με καρύδι

Περισσότερες πληροφορίες:
Τα αυγά είναι μεγέθους XL. Μόνο 6 κρόκοι αυγών από τους 8 χρησιμοποιούνται για την κρέμα.
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι ζωική και υψηλή σε λιπαρά – 30 ή 36 τοις εκατό.

Καλή όρεξη!