Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά

1 κιλό γίγαντες, μουλιασμένοι από το προηγούμενο βράδυ
500 γραμμάρια σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας πάστα τομάτας
1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό από τα γίγαντες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
αλάτι
Μπαχαρικά (προαιρετικά): μάραθο, ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τους γίγαντες σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το ζωμό.
Μαγείρεψα τους μισους και τους αλλους μισους τους κρατησα για άλλο φαγητό
Σε ένα ταψί στρώνουμε τους βρασμένους γίγαντες. Απλώνουμε από πάνω το σπανακι εγω έχω καταψυγμένο.
Προσθέτουμε το μειγμα που χτυπήσαμε στο μπλεντερ κρεμμυδι καροτο σκορδο,
Μετα ριχνουμε ελαιόλαδο μάραθο, μειγμα μπαχαρικών και επισης πάστα τομάτας με 2-3 κουτάλες ζεστό ζωμό απο τους γιγαντες.
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μελώσει η σάλτσα και να μεινει με το λαδάκι του.

Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli