Γίνετε σεφ με μόνο 3 υλικά
Συστατικά:
Νερό
5 πατάτες
αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας
αλάτι – ½ κουταλάκι του γλυκού
μαύρο πιπέρι – ¼ κουταλάκι του γλυκού
γλυκιά σκόνη πάπρικας – ½ κουταλάκι του γλυκού
κόλιανδρο – ½ κουταλάκι του γλυκού
σκόνη σκόρδου – ½ κουταλάκι του γλυκού
Μοτσαρέλα – 200 γρ
φυτικό λάδι – 50 ml
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις πατατες και βγάζουε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις λιωνουμε με ένα πηρούνι να τις κάνουμε πουρέ. Ρίχνουμε μέσα το αλάτι την πάπρικα το σκόρδο, το μαύρο πιπέρι, τον κόλιανδρο και το αλεύρι. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικα μαζί.
Παιρνουμε μία γεμάτη κουταλιά από το μειγμα πατάτας κάνουμε μια λακουβα στην μέση και γεμίστε την με μοτζαρέλα, μετά πάρτε άλλη μία κοταλιά και σκεπάστε την μοτζαρέλα και φτιάξτε ένα ωραίο “μπιφτέκι”. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο για να εξαντλήσετε την ζύμη.
Σε ένα ρηχό τηγάνι βάζουμε όλο το φυτικό λάδι και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε στο τηγάνι τα “μπιφτέκια” πατάτας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα και τα βγαζουμε σε μία χαρτοπετσέτα.
Καλή Ορεξη