Πιτάκια αυγού με φύλλο κρούστας
Υλικά
αυγά 2 τεμ.
Φύλλο κρούστας με διάμετρο 60 εκ. 1 τεμ.
τυρί φέτα 30-40 γραμ
γιαούρτι 1 κουπα
μαγειρική σόδα 1/3 κουτ.γλ
αλεύρι 1 κ.γ.
βούτυρο 1 κγ
Εκτέλεση
Το φύλλο κρούστας κόβεται σε λωρίδες με ψαλίδι, τα οποία ανακατεύονται απαλά με τα δάχτυλα.
Τα αυγά χτυπιούνται, προστίθεται γιαούρτι, μαζί με την σόδα να κάνει φυσαλίδες και μέσα σε αυτό ριχνουμε το θρυμματισμένο τυρί.
Το μείγμα περιχύνεται πάνω από τις φλούδες των φύλλων ριχνουμε το αλεύρι και ελαφρά με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να μουλιασουν καλα.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι πολύ λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι όπως οι τηγανίτες αλλά λίγο μεγαλύτερο.
Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Τα Πιτάκια αυγού ψήνονται σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά, γυρναμε από την άλλη.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Από πάνω αλείφουμε λίγο λάδι.
Σερβίρω φρέσκα με σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνου.
ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Tυροπιτάκια με άνηθο…
Τα τυροπιτακια είναι ‘η μητέρα όλων των ορεκτικών’ της ελληνικής κουζίνας και κάθε σπίτι έχει κι’ από μια συνταγή. Μία φανταστική βερσιόν είναι βεβαίως και Τυροπιτάκια με άνηθο
Υλικά
1 Γιαούρτι των 200 γρμ 2%λιπαρα,
1 αυγουλακι,
1 κεσεδάκι καλαμποκελαιο 🌽 ή βούτυρο,
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλεύρι γοχ όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη.
Ούτε μισό κιλό δεν μου πήρε.
1 μισυ κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ.
Για την γέμιση
τυρί φέτα ίσα με 3 δάκτυλα,
1 ασπράδι αυγού,
ενώ το κρόκο τόν κρατάμε για να αλείψουμε τά τυροπιτάκια
1 κουταλιά της σούπας νερό.
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση…
Όλα τα υλικά της ζύμης τά χτύπησα στο μουλτι εκτός από το αλεύρι όπου ζυμωνω στο μπωλ. Αφήνω εκεί μέχρι να χτυπήσω στο μουλτι και τά υλικά της γέμισης.
Οπότε χωρίζω την ζύμη σέ 23 μπαλάκια, άρα 23 τυροπιτάκια.. Τά πατάω πρώτα να ανοίξουν με την παλάμη μου, μοιράζω την γέμιση , τά τυλίγω σέ μισοφέγγαρο και στρώνουμε στην λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Βουρτσιζω με το κρόκο και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αεροθερμο φούρνο για 15-20′ το πολύ . Αφρός και πεντανόστιμα έγιναν,,!!!
Καλή απολαυση σέ όλους εύχομαι!!!🌹❤️
Η Συνταγή είναι της Metaxia Kokkinou