Σήμερα δοκίμασα έναν αυτοσχεδιασμό  γαλοπούλα, λαχανικά και σαφράν.

Υλικα:

ρύζι περίπου 500 g αρμπόριο,
γαλοπούλα πόδι περίπου 700-800 g,
1 κρεμμύδι,
αρακα περίπου 200 g κονσερβοποιημένο,
αποστειρωμένα πράσινα φασόλια περίπου 200 g,
ντομάτες 2 κομμάτια,
κόκκινες πιπεριές 2 κομμάτια,
σκόρδο 5-6 σκελίδες,
μαϊντανός 1 ματσακι,
μαύρο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού,
αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού,
σαφράν 1 κουταλάκι του γλυκού,
κόκκινο πιπερι 1 κουταλάκι του γλυκού,
ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας γαλοπούλας σε μικρά κομμάτια και το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο και τρίβουμε τις ντομάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοταρουμε το κρέας γαλοπούλας μέχρι να σφραγιστεί από όλες τις πλευρές. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, προσθέστε το κρεμμύδι, το πιπέρι, τα φασόλια και τα μπιζέλια, στη συνέχεια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Προσθέστε και αφήστε το χυμό να βράσει. Το φαγητό καρυκεύεται με κόκκινο, μαύρο πιπέρι και αλάτι και ρίχνουμε 1,5 λίτρα ζεστού νερού ή ζωμού.

Βράζουμε για περίπου πέντε λεπτά, μετά ελαττώνουμε τη φωτιά στο μέσο και προσθέτουμε το ρύζι, μια πρέζα σαφράν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το ζωμό.

Πριν το σερβίρετε, το πιάτο αφήνεται να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά κάτω από ένα καπάκι ή σκεπασμένο με μια πετσέτα. Επειδη το τηγάνι μ αποδειχθηκε μικρό μετέφερα το ρύζι και τα λαχανικά σε ένα ταψί και έψησα μέχρι να ειναι ετοιμο.

Καλή Απόλαυση