Σιροπιαστοί Λουκουμάδες

Υλικά

Για τη ζύμη:
125 ml ζεστό νερό
125 ml ζεστό φρέσκο ​​γάλα
1 πακέτο ξηρής μαγιάς 7 g
1 κουπα ζάχαρη
2 κσ λάδι
2 κουπες αλεύρι (300-350g)
1 κουτ βανίλια
Σπορέλαιο

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι νερό
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Πάρτε 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 1/2 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρινα διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάστε σε υψηλή φωτιά και βράστε το σιρόπι σας περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει κάποια συνοχή. Όταν το σιρόπι σας είναι έτοιμο, κλείστε τη φωτιά, ρίξτε το 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού και αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει.

Από τα Υλικά, ζυμώστε μια πολύ μαλακή, κολλώδη ζύμη, που μοιάζει με χυλό(δηλαδή η ζύμη σας φτάσει σε μέτρια συνοχή,), απλώστε με λάδι και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να ηρεμήσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


Οι λουκουμάδες σας πρέπει να τηγανίζονται ολόκληροι, οπότε πρέπει να γεμίσετε το μισό σκεύος σας με σπορέλαιο που θα έχει κάψει καλά.

Βάλτε μπάλες ζύμης στο καλά καυτό λάδι με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή με μία σακούλα με στομιο απευθείας στο λάδι.


Όταν τηγανιστούν, περάστε τους λουκουμάδες σας στο σιρόπι σας, περιμένετε περίπου 2-3 ​​λεπτά ενώ ανακατεύετε και βάλτε τους στο πιάτο σας. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη σας. Μπορείτε να ρίξετε πάνω από το υπολειπόμενο σιρόπι στις λουκουμάδες σας και να τα γαρνίρετε με κανέλα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπάρες κρέμας σοκολάτας…λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΣούπερ τηγανίτες με καλαμπόκι