Συστατικά

6 πιπεριές (πλυμένες, αφαιρούνται οι κορυφές και αφαιρούνται οι σπόροι/πυρήνας)
450 gr μοσχαρίσιο κιμά ή κοτόπουλο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας (συν επιπλέον για επικάλυψη, αν θέλετε)
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι (προαιρετικά, για μπαχαρικό)
Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί τσένταρ (προαιρετικά)
Φρέσκος μαϊντανός ή βασιλικός, για γαρνίρισμα

Μαγείρεμα

Προθερμάνετε τον Φούρνο
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 2-3 ​​λεπτά).
Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με μια σπάτουλα καθώς ψήνεται.
Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι, τη σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, τη ρίγανη, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Γεμίζουμε τις πιπεριές
Γεμίστε προσεκτικά κάθε πιπεριά με την έτοιμη γέμιση αφήνουνε λίγο χώρο στην κορυφή.
Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί. Αν θέλετε, ρίξτε μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας στον πάτο του πιάτου για να διατηρηθούν υγρές οι πιπεριές.

Ψήνω
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε το τυρί πάνω από κάθε πιπεριά και ψήστε ακάλυπτα για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει
και να ροδίσει.

Απολαύστε τις γεμιστές πιπεριές